logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme: haalbare toprecepten stap voor stap

Never change a winning team. Dit boek is het vervolg op de gelijknamige bestseller van afgelopen najaar met meer dan 25.000 verkochte exemplaren! In dit tweede deel vinden we op een frisse, sprankelende en heldere manier een sublieme selectie van haalbare toprecepten van topkoks Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme. Opnieuw een inspirerend boek van de drie favoriete sterrenchefs van de Lage Landen, waar je, dankzij de stap-voor-stap-fotografie, thuis zo mee aan de slag wil gaan!

Voor-, hoofd- en nagerecht

De voorgerechten in dit boek zijn van de hand van Sergio Herman (Oud Sluis), de hoofdgerechten van de Vlaamse Peter Goossens (Hof van Cleve) en de desserts van Roger van Damme (Het Gebaar).

Smaak

De diversiteit in recepten is dan ook duidelijk te merken tussen de drie topkoks. Ieder recept wordt toegelicht door de chef over de smaak. Zo wordt zelfs voor de leek waarom bepaalde combinaties in de gerechten worden verwerkt: soms wordt de romige smaak van het ene deelgerecht gecombineerd met het grove, ruwe van een ander, soms versterken ze juist elkaar: een ideaal aanknooppunt vormt het wel om je creaties te presenteren aan je gasten!

Topkoks

De recepten zijn niet de meest eenvoudige, maar dat zal je niets verbazen als je dit rijtje namen ziet: allen zijn topkoks uit gerenommeerde restaurants. Wat wel positief is, dat de recepten duidelijk uitgelegd en uiteen worden gezet. Zo wordt je stap voor stap door de recepten geleid, met woord en beeld. De duidelijke fotografie zorgt namelijk voor een duidelijke meerwaarde. Ook is de omschrijving enorm ruim opgezet, zodat je niet snel verloren loopt in de vele omschrijvingen op een enkele pagina. Ook zal het waarschijnlijk lastig zijn om bepaalde ingrediënten te vinden, zeker als je geen speciaalzaken in je omgeving hebt. Gillardeau-oesters, inktvisinkt of een Noordzeekrab zijn niet direct ingrediënten die ik in mijn nabije omgeving zou kunnen vinden. Ook een stoomoven of thermomix is wat lastig voorhande, maar niet onoverkomelijk .Gelukkig zijn er genoeg recepten en technieken die je zonder problemen kunt uitvoeren. Houd je van desserts, dan kun je dit boek helemaal niet missen. Het derde deel is namelijk – zeker vergeleken met de rest van het boek – erg eenvoudig, maar daarom niet minder exclusief of smakelijk. Een aanrader voor iedere kok, of je nu hobbykok bent of jezelf gewoon verder wilt ontwikkelen.

Haalbare toprecepten stap voor stap, Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme
Fontaine uitgevers, december 2011, 207 pagina’s, paperback.
Prijs: 34,95 euro. ISBN: 9789059564251


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.