logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Sepp de wolvenvriend, Just Film Entertainment

seppSepp de wolvenvriend speelt zich af in de Zwitserse alpen, een hele tijd geleden. Daar maak je kennis met de familie van Sepp, een gezin aan eenvoudige geitenhoeders. Zijn vader maakt de lekkerste geitenkazen, die ze eens per jaar verkopen op de grote markt in de ‘stad’ bij hen in de buurt. Sepp zelf is een vrolijke jongen die bijzonder goed kan omgaan met dieren.

Ongeluk

Het gaat mis als de kar met alle spullen die naar de markt moeten, in het water valt. Zelfs de befaamde geitenkazen van zijn vader vallen in het water! Dat betekent dat ze dit jaar verder geen inkomsten meer hebben. Zonder geld wordt het een krap en moeilijk jaar, waarbij ze ieder dubbeltje keer op keer moeten omdraaien. Wat Sepp echter niet weet, is dat de burgemeester van hun stadje de kazen uit het water heeft gevist en verkoopt in zijn eigen winkeltje. De burgemeester, met zijn pesterige zoontje, profiteren dus ontzettend van het ongeluk van Sepp en zijn familie!

Afgunst

Wat bijzonder opvalt in de film is dat het zoontje van de burgemeester ontzettend jaloers is op Sepp. Hij wil alles wat Sepp ook heeft: van het vriendinnetje tot zijn geit, Kleintje, die allerlei kunstjes kent. Als het roodharige kereltje ook nog eens de grootste koeienbel krijgt tijdens het koeienbelfestival (tja, die Zwitsers zijn best raar, wat dat betreft) haalt Sepp vreemde capriolen uit om het kleine roodharige betwetertje te overtreffen. En dat komt hem bijzonder duur te staan!

Natuurvriend

Gelukkig speelt zijn liefde voor dieren en de natuur een bijzonder grote rol in deze grappige en soms ook wel spannende kinderfilm. Hij weet zelfs bevriend te raken met een vervaarlijk uitziende wolf – een vriendschap die niemand voor mogelijk heeft gehouden, maar die hem wel goed van pas komt in tijden van nood. Hoewel de wolf een iets grotere rol had kunnen krijgen in de film (gezien de titel) is het een mooi en warm moment.

Ga direct naar Sepp de wolvenvriend op BOL.com.


Recensie over Sepp de Wolvenvriend

Sepp de wolvenvriend neemt je mee naar de Zwitserse alpen, naar een dorpje vol rare gebruiken en waar de mensen dicht bij de natuur leven. Door een vervelend ongeluk komt de familie van Sepp in de problemen, maar Sepp ontdekt dat er vreemde zaken gaande zijn in hun stadje. Daar komt hij – met hulp van hun vrienden en familie – gelukkig nog net op tijd achter.

Score: 7


Informatie

Titel: Sepp de Wolvenvriend
Uitgever: Just Entertainment
Tijdsduur: 100 minuten
Genre: avontuur.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.