logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Senseo Smooth Roast en Senseo Extreme Roast


De koffiesmaak van de gemiddelde Nederlander is veranderd. De meeste Nederlanders zijn afgestapt van het standaard kopje koffie, en iedereen lijkt zo zijn eigen voorkeur te hebben ontwikkeld: van heel sterke espresso’s tot latte macchiato’s. Om daar op in te spelen voegt Douwe Egberts Senseo twee uitersten op gebied van koffiesmaak toe aan zijn assortiment. Want soms heb je zin in een subtiel, verfijnd kopje koffie (Senseo Smooth Roast) en op een ander moment juist in een stevige, krachtige koffie (Senseo Extreme Roast). En wij probeerden ze natuurlijk voor je uit!

senseo_smooth_roast

SENSEO Smooth Roast
De eerste soort is een blend voor liefhebbers van een milde, zachte kop koffie. Het is een subtiele, verfijnde melange van 100% Arabicabonen. Door de bonen licht en extra langzaam te branden, krijgt deze koffie een weelderig zachte smaak. Let wel: de koffie heeft wel een best volle dronk, je hebt nog steeds een stevig kopje koffie in handen. De scherpte ontbreekt echter, waardoor hij wel zachter is. Wat betreft smaak komt het in de buurt van een DE-Rood bonenmaling in een espresso-apparaat, met een fijne maling. Best zacht dus, maar wel pittig. Een mooie basis voor een lekkere cappuccino in de ochtend! En daarvoor gebruik je natuurlijk de nieuwe Milk & Twist 🙂

senseo_extreme_roast

SENSEO Extreme Roast
Aan de andere kant van de pittigheidsschaal vind je de Senseo Extreme Roast pads. Het is echt een pittige, scherpe blend. Voor deze koffie worden de Robusta-bonen intens diep en vol gebrand. Dit resulteert in een zeer krachtige melange voor de liefhebber van een stevige kop koffie. Dit is dus echt een koffie voor als je even een flinke oppepper nodig hebt. Een krachtige espresso, maar die je ook als gewone kop koffie kunt drinken. Een echte kop espresso, met het gemak van Senseo: pad eruit, klaar! Geen dagelijkse en wekelijkse schoonmaakbeurten… puur gebruiksgemak. Deze twee varianten geven Senseo een nieuwe boost, en zullen zelfs de meest fervente Espresso-fanatiekelingen doen twijfelen!

Ook nieuw: koffie met een melktwist
Liefhebbers van koffievarianten met melk, kunnen zich ook uitleven. De Senseo Milk Twister melkopschuimer geeft nog meer variatiemogelijkheden voor een lekkere kop koffie. 45% van de Nederlanders doet graag melk in zijn koffie en met de nieuwste toevoeging van Philips creëer je een fluweelzachte laag melkschuim. De fraai vormgegeven opschuimer kan warme en koude melk opschuimen, is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken.

De Senseo Smooth Roast en de Senseo Extreme Roast koffievarianten zijn verkrijgbaar bij de supermarkten en hebben een consumentenadviesprijs van € 3,89. Het Senseo Milk & Twist apparaat inclusief de melkopschuimer is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs € 179,99 in zwart en wit. De Senseo Milk Twister is afzonderlijk te koop in een zwarte variant voor een consumentenadviesprijs van € 69,99.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.