logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Scream 4, Entertainment One


De rust lijkt wedergekeerd in Woodsboro. Politiecommandant Dewey en Gale zijn inmiddels getrouwd en vinden het gezellig dat Sidney er weer is. Sidney gaat ook langs bij haar nichtje Jill en tante. Maar dan duikt er nog een oude bekende op. Eentje die ze al jaren heeft weten te ontlopen: de Ghostface killer!

Terwijl zijn mes het ene na de nadere slachtoffer maakt, raakt een nieuwe generatie jongeren gefascineerd door de terugkeer van de iconische killer. Zo verdiept Charlie Walker zich met een klasgenoot in de nieuwe media en technieken die hij gebruikt. Kirby Reed en haar vriendinnen maken zich vooral zorgen over wie het volgende slachtoffer is. Want ieder moment kan de telefoon gaan met die ene angstaanjagende vraag: What’s your favorite scary movie?

Scream 4 begint met een enigszins verwarrende serie intro’s, waarin telkens de draak wordt gestoken met het genre films waar je naar kijkt. Naar aanleiding van de gebeurtenissen uit de eerdere drie films is er namelijk een behoorlijk winstrijke serie films uitgebracht, de Stab-serie, die het verhaal vertelt zoals deze is voorgevallen in het kleine dorpje, inclusief de opname van de inmiddels bekende Ghostface. Hierdoor wordt de toon gezet, en wankelt de film dan ook continu op de grens tussen suspense-horror en parodie op de eerdere films. Dat is ook niet bepaald verwonderlijk, want het echt spannende is er natuurlijk ook al af na de eerste twee films.

Desondanks zit de film toch nog vol spannende momenten, waarbij je soms ook geneigd bent om heel meelenvend te roepen ‘doe dat ook niet!’ als één van de toekomstige slachtoffers ongewapend  het huis uit rent na iets ongewoons gezien of gehoord te hebben. Maar goed, dat hoort natuurlijk helemaal bij dit soort films. Leuk is wel de doorlopende discussie over het horrorgenre, gevoerd door enkele leden van de plaatselijke filmclub, en het ongegeneerd tonen van het commercieel uitbuiten van een enkel concept.

Scream 4, Entertainment One

Tijdsduur: 107 minuten, Horror.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 13 euro), Blu-ray (ca. 18 euro)

Deze film bij: BOL.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.