logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Scorpion, Seizoen 2


scorpion s2De genieën van het team Scorpion zijn weer terug voor een nieuwe reeks spannende avonturen. Het team Scorpion heeft wonderkind Walter O’Brien aan het hoofd staan. Walter is als kind opgepakt omdat hij virtueel heeft ingebroken bij NASA. Hij heeft ze gehackt. Niet om kwaad te doen, maar omdat hij graag de bouwtekening van een Space Shuttle aan zijn muur wilde hangen. Een goede reden, nietwaar? Daarop werd hij echter gescout door de NSA, zodat hij zijn diensten voor het goede kon inzetten. Dat liep op een gegeven moment vast, maar zoals je in het eerste seizoen van Scorpion hebt gezien was Walter opnieuw benaderd door de brute federaal agent Cabe Gallo en werkt hij met een team aan geniale specialisten samen om problemen op te lossen.

One man show

Hoewel Walter O’Brien echt bestaat, ook geniaal is en de basis van het verhaal op waarheid is berust, is hij nu oprichter van een denktank – onder de naam Scorpion. Je kunt ze dus echt inhuren, mits je 10.000 USD of meer te besteden hebt tenminste. In de serie werkt hij samen met een wiskundig genie, een psycholoog, een mechanisch wonder en een serveerster en diens hoogbegaafde kind. Toch lijkt het allemaal te draaien om Walter. Hij blijkt keer op keer met de juiste oplossingen te komen. Zijn collega’s komen er in de serie een beetje bekaaid af, ze zijn meer een levend naslagwerk dan dat ze actief meehelpen aan de oplossingen.

Vermakelijk

Ondanks de eenvoudige verhalen, de manier waarop problemen keer op keer het hoofd worden geboden en vooral de koppige, hooghartige manier waarop Walter de problemen aanpakt, is Scorpion, S2, zeker een vermakelijke serie. Het is best grappig om te zien hoe de problemen worden opgelost, ook al wordt er met wetenschappelijke termen gestrooid alsof het pepernoten zijn. De karakters maken langzaam maar zeker iets van groei door, wat de serie ook iets interessanter maakt. Desondanks blijft het verhaal tamelijk vlak en regelmatig.

Conclusie over Scorpion, S2

Scorpion, seizoen 2, is een vermakelijke serie. De eerste serie was nog een echte ontdekkingsreis in de wereld van hoogbegaafdheid en de strijd om een plekje binnen de Amerikaanse overheid te bemachtigen. Deze serie draait vooral om de persoonlijke ontwikkeling van Walter en zijn companen, die langzaam maar zeker vorm krijgt. Met wisselend succes. Veel diepgang heeft de serie helaas niet, het zijn grotendeels losstaande problemen die worden opgelost met veel vertoon van kennis. Door: Score: Scorpion, S2 krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Scorpion, S2, Universal pictures
Tijdsduur: 16:30, Actie. Leeftijd: vanaf 9 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.