logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Scorpion King 3: Battle for redemption, Universal Pictures


scorpion-king-3-dvd-3dNa het onverdeelde succes van de Mummy-trilogie kon een stukje van de voorgeschiedenis niet ontbreken. The Scorpion King, met spierbrok The Rock (ecxuses: Dwayne Johnson) speelde een Egyptische huurmoordenaar, geduldig en vaardig in de meest bizarre vormen van vechtsport. Een tweede deel volgde, en hier voor me ligt het derde deel: The Scorpion King 3: battle for redemption.

Hieraan werkde de Nederlandse regusseur Roel Reiné mee. Het is een komisch actie-avontuur geworden, geheel in lijn met de humor uit de Mummy-trilogie. Na zijn triomfantelijke opgang in de originele kaskraker The Scorpion King, is aan het machtige rijk van Mathayus een einde gekomen en is zijn koningin (de vrouw van The Scorpion King himself) ten prooi gevallen aan de pest. Als hij zijn voormalige macht en glorie terug wil, moet hij als huurmoordenaar een koninkrijk beschermen tegen een boosaardige tiran en zijn leger van spookkrijgers.

Die tijd is gekomen. Een koning (gespeeld door Ron Perlman (Hellboy)) heeft ruzie met zijn broer, koning van een nabijgelegen koninkrijk (Billy Zane (Titanic)). Koning 2, gespeeld door Billy, domineert zijn mensen, noemt iedereen slaaf, en verwacht dat iedereen lacht om zijn intens flauwe grapjes. Bovendien voert hij oorlog met alles en iedereen. Niet prettig om als buurman te hebben! De zachtaardige koning (Ron) heeft er genoeg van, en huurt de Akkanian in om de koning om zeep te helpen. Deze krijgt een vechtkampioen mee, een Germaanse reus Olaf, die alles drinkt en eet wat hij tegenkomt, en wel erg graag in vrouwelijk gezelschap verkeerd.

Dit alles wordt aan elkaar gepraat met een geheime secte, die lijkt te bestaan uit Ninja’s, een paar bovennatuurlijke geesten die worden opgeroepen, en veel gevechten. Die missen helaas de sfeer en souplesse van de eerste film. Is de Scorpion King al zijn kennis en kunde kwijt? Een lichte domper op de film, die ondanks de matige gevechten wel vermakelijk genoeg is. The Scorpion King 3 mist de magie van het eerste deel, en komt niet in de buurt van de Mummy. Een bonte mengeling aan rassen (ik zou écht niet kunnen zeggen in welk land defilm afspeelt) en de matige gevechten is het een leuke film geworden, die zeker zijn publiek zal kennen.

Scorpion King 3: Battle for redemption, Universal Pictures

Tijdsduur: 100 minuten, Avonturenfilm.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Deze film bij: BOL.com

[youtube http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rld-6rRDb-k]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.