Recensie: ScienceX mini: Water, Ravensburger

Kinderen zijn van nature geïnteresseerd in alles om hen heen. Maar daarbij nemen ze ook ontzettend veel voor lief. Water, bijvoorbeeld, is in onze westerse samenleving zo gewoon. Het is overal beschikbaar, en wordt eerder verkwist dan dat er nauwkeurig naar gekeken hebben. En dat terwijl je er zo veel leuke en interessante dingen mee kunt doen!

De kleine wetenschapsdoosjes van Ravensburger zitten zes leuke proefjes die je kunt uitvoeren. Alles wat je nodig hebt, is water, zout en een bord! Bij alle opdrachtjes word heel netjes uitgelegd wat de bedoeling is en wat je er allemaal voor nodig hebt. Zo kunnen de kinderen zonder problemen aan te slag. In het doosje zitten een kartonnen loepvorm, een pipetje, een petrischaaltje en nog een paar andere hulpmiddelen waarmee natuurkundige eigenschappen van water worden aangetoond. Zo leren kinderen dat water veel meer kan dan alleen maar iets nat of schoon maken!

Naast het thema ‘water’ zijn er nog meer mogelijkheden: Groene Energie, Sporenonderzoek, Elektrotechniek, Expeditie Prehistorie en Kristallen kweken.

ScienceX Mini: Water, Ravensburger
Prijs: 8 euro. April 2012. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Speltijd: ongeveer 10 minuten per proefje.

Dit product bij: Ravensburger

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.