logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Schipper schilderen op nummer

schilderen op nummer

Dat schilderen leuk is hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Het blijft iets magisch om een wit vlak om te toveren tot een kleurrijk geheel, maagdelijk wit tot een tafereel waar je jarenlang van kunt genieten. Maar het talent om ook echt iets te schilderen is niet iedereen weggelegd – en dat is natuurlijk jammer. Want om ook echt een mooie tekening te maken, die op alle fronten lijkt te kloppen, tja, dat is andere koek!

Om toch te kunnen genieten van dat gevoel een echte schildering te maken, kun je gebruik maken van het principe Schilderen op nummer. Je krijgt dan een mooie prent, op stevig karton, waarop je de verf kunt aanbrengen. De tekening zelf is opgedeeld in kleurvlakken, waarin een nummer staat geschreven. Deze corresponderen met de potjes verf, zodat je precies weet welke kleur in welk vakje je moet schilderen. De producten van Schipper zijn hier een mooi voorbeeld van. Ze leveren Schilderen-op-nummer voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het principe hiervoor blijft echter bij alle varianten gelijk: in de doos zitten de tekening en de verf, maar ook stickers om de verf te nummeren. In een handleiding staat in welke volgorde je de nummers moet plakken. Let hier goed op, anders gaat het gegarandeerd mis! Natuurlijk mag ook een klein penseeltje niet ontbreken, maar ook staat in een uitgebreide handleiding hoe je het beste resultaat verkrijgt. Het is een fijn penseeltje, dat best lang goed in vorm blijft mits je het goed behandeld. Volg hiervoor de stappen in de handleiding goed op.

De verf wordt geleverd in strips, met een aantal kuipjes acrylverf. Deze is eenvoudig aan te lengen als de dikte niet goed is (een drupje water doet al snel wonderen) en bijzonder prettig om mee te schilderen. Mits goed geroerd is hij mooi constant te smeren, en hij loopt niet snel uit. De cupjes verf sluiten bijzonder goed, en vooral een eerste keer openen kan lastig zijn. Wees gewaarschuwd! Het is zeker aan te raden om de handleiding te lezen – er staan bijzonder handige tips in. Deze tekst is wat krom vertaald, maar wel nuttig. Zo is het bijvoorbeeld handig een glas wasser, papieren doekjes en lucifers ter beschikking te houden. Er staan nog wat meer rare zinsconstructies in, maar de essentie zal zeker duidelijk zijn. Ook over het ophangen worden praktische tips gegeven, en dat is erg fijn.

De schilderingen van Schipper zijn voor ieder geschikt: vanaf kinderen (ca. 8 jaar) tot volwassenen kunnen hun hart ophalen: een hamster in een zakje, de Mona Lisa, een drieluik van bijvoorbeeld Afrika of de Taj Mahal, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een schildering over vinden. Voor het ophangen worden tips gegeven, maar je kunt ook kiezen uit één van de systemen van Schipper. Zo heb je een echte totaaloplossing, die vrienden en familie zal verbazen. Zo veel schildertalent? Och, een beetje van jezelf, en een beetje van Schipper!

Schilderen op nummer, Schipper Arts and Crafts
Prijs: vanaf 17,99 euro (24 x 30cm)


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.