logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Schim, Wally de Doncker

Schim[1]Het boek Schim is een filosofisch boek over een jongen, Lars, die zich op een bepaalde dag afvraagt hoe het nu precies zit met zijn schaduw. Voelt hij wat Lars voelt, kan hij denken, ruiken, proeven, zien en horen? De schaduw van Lars laat van zich horen en praat met Lars in zijn hoofd. Dan besluiten Lars en zijn schim van plek te wisselen: de schaduw kruipt in het lichaam van Lars, en Lars verdwijnt ind e schaduw. Dat vind de schaduw van Lars natuurlijk helemaal geweldig, want hij heeft altijd op de achtergrond moeten leven. Maar de familie van Lars, waaronder ook zijn nichtje Geike, merken dat er iets niet klopt. De vraag is echter: Komt Lars ooit nog terug, of hebben ze voor altijd van plek gewisseld? Het grote prentenboek Schim zal kinderen zeker aanzetten tot nadenken. De pagina’s staan vol tekst, en hebben regelmatig een andere kleur. De combinatie van een oranje achtergrond met witte tekst vond ik zelf niet zo prettig lezen, en waarschijnlijk meerderen met mij. Andere pagina’s zijn dan weer in het donkergroene van de kaft uitgevoerd. Door het boek heen vind je getekende illustraties in verschillende stijlen: van geschetste schimmen tot fijne lijntekeningen. Het boek is dan ook geschreven voor kinderen van een jaar of tien, een leeftijd waarbij dit soort vragen gesteld gaan worden, of waarover gedacht gaat worden.

Informatie

Schim, Wally de Doncker
Illustrator: Kristof Devos Davidsfonds, xxx pagina’s, hardcover. Prijs: 22,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789059086241

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.