logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Schetenjacht, Goliath games


Het grappige spel schetenjacht heeft bij ons in huis al gezorgd voor de nodige hilariteit. De regels zijn super eenvoudig, maar zeg nou eerlijk: wat is er leuker dan het laten van scheten? Het spel bestaat uit een spelbord, met in het midden een groot poppetje van papa. Op het spelbord staan allemaal vakjes, waarop je een spelfiguur kunt zetten (mam, broertje, zusje, hond). Onder uit het spelbord steken vier kunststof scheetkussentjes, ieder in een andere kleur. Op die scheetkussentjes zit een lampje.

Midden op het spelbord zit een knopje. Druk je op dat knopje, dan gaat er vijf seconden later een lampje branden op één van de scheetkussentjes. Die persoon moet zo stiekem mogelijk op het knopje drukken. De andere spelers moeten nu raden wie de scheet heeft gelaten… heb je het goed? Dan mag jouw poppetje één stapje vooruit nemen. Heb je verkeerd gekozen? Dan mag de schetenlater een stapje vooruit zetten. De persoon die het eerst bij de finish is, heeft gewonnen!

Zoals gezegd is Schetenjacht echt een hilarisch spel. De kussentjes zien er leuk uit, en het is nog knap lastig om te bepalen wie de scheet heeft gelaten… je moet namelijk ook op jouw schetenkussentje letten, maar je wil ook kijken wie er iets heeft gedaan. Zie je iemand knipperen, een kleine beweging maken, geniepig kijken of even schrikken? Heb je dat moment gemist, dan zul je de mogelijke daders moeten geloven op hun lieve, blauwe ogen. Maar ja… de dader wil natuurlijk niet gesnapt worden, die wil ook winnen! Supergrappig is dat de scheten allemaal anders klinken. Sommigen zijn kort en krachtig, anderen lang en knetterend… en alles daar tussenin. Probeer je lachten dan meer eens in te houden!

Het spel zelf is netjes afgewerkt. De spelfiguren bestaan uit kartonnen poppetjes, die je in een kunststof houdertje schuift. Het bord zelf wordt met kunststof houdertjes omhooggehouden, die meteen dienen als geleider voor de kabeltjes van de scheetzakken. Het spel werkt op 2 AAA-batterijen, die niet worden meegeleverd. Verder zijn er geen voorbereidingen nodig, het spel staat dus in een mum van tijd klaar om te knallen. Schetenjacht is genomineerd voor Speelgoed van het jaar!

Informatie

Schetenjacht, Goliath Games
Prijs: 29,99 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar.
Aantal spelers: 3-4. Speltijd: ongeveer 20 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.