logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Prinsessen van Fantasia 5: De Schaduwprinses, Thea Stilton

schaduwprinses

In het vijfde deel van de Prinsessen van Fantasia-reeks blijkt dat de Prins zonder naam ook de vijfde strofe te pakken heeft weten te krijgen. Deze heeft hij gevonden in het rijk van de Schaduwprinses, die diep onder de grond leeft. Zij heeft daar een wonderlijk rijk weten op te bouwen, het Rijk van het Verzonken Land. Maar ook Diamante bleek niet bestand tegen de magie van de Prins zonder naam. Maar wat zal er nu gebeuren, nu de prins de vijf delen van het Lied van de Slaap in zijn bezit heeft? En zullen de helpers uit het ijskoude rijk Arcadia op tijd zijn om het Fatale Vuur uit het Rijk van de Verzonken Stad te halen, om het hof uit het magische ijs te bevrijden voor het te laat is?

De Schaduwprinses is een geweldig spannend boek voor stoere meiden die wel eens wat meer willen dan lezen over make-up, vriendjes en shoppen. Het is een stoer boek over avonturen, magie en vriendschappen, zoals we in de andere delen ook hebben kunnen vinden. De vijf zussen hebben elkaar steeds harder nodig, en in dit deel komen ze alle vijf samen! Het boek begint met een korte samenvatting van wat er tot nu toe is gebeurt: handig, want het vorige deel is al weer een paar maanden geleden uitgekomen. Zo is je geheugen weer even opgefrist!

Het boek is lekker vlot geschreven, en schitterend vormgegeven in een soort perkament-achtige stijl. De pagina’s zijn voorzien van sfeervolle illustraties, en gedrukt in een paarse inkt. In het midden van het boek vind je een gekleurd stripverhaal, met daarin informatie over de Schaduwprinses, Diamante. En het goede nieuws: Thea belooft ons dat er nóg een deel aan komt, want de Prins zonder Naam is nog niet verslagen!

Prinsessen van Fantasia: Schaduwprinses, Thea Stilton
Baekens Books/Wakkere Muis, oktober 2012, 272 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922001


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.