logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Schaak, Inge Misschaert

schaak inge misschaert

In het boek Schaak maak je heel wat mee. Je leest het verhaal van een meisje dat in het schooljaar ervoor een flink drama heeft meegemaakt. Op haar school was een moord gepleegd, en Nora, de hoofdpersoon van het boek, is samen met haar vriendin door de moordenaar op een treinrails gelegd! Ze waren dus bijna gestorven… Nu, na de zomervakantie, dient zich een nieuw drama aan. Haar moeder heeft namelijk een oek geschreven over alle gebeurtenissen, genaamd de Pompoenmoorden! Iedereen kan nu over Nora’s avonturen lezen, maar dan wel overgoten met een flinke, dramatische saus.

Tot overmaat van ramp doen Nora’s rivalen er alles aan om Nora onderuit te halen. Als er dan ook nog een groepje uitwisselingsstudenten op haar school komt, onder wie de sper knappe Olaf, is het feest compleet. Of iet? Want Olaf logeert… Bij Nora! En dat geeft haar een flink voordeel op de andere meiden. Als er dan echter weer vreemde dingen op school gebeuren kijkt iedereen toch naar Nora… Is er een stop gesprongen innhaar hoofd?

Schaak is een super spannend en leuk geschreven thrilller, speciaal voor kinderen. Nora is een echte drama queen, wat zorgt voor de nodige grappige momenten en situaties. Dat er genoeg spannende momenten in zitten is ook een it. Je wordt als lezer van pagina naar pagina gesleurd.

Inge Misschaert, de auteur  mengt veel nieuwe trends in het verhaal. Zo zijn smartphones gemeengoed geworden, en spelen ook Twitter en Facebook hun rol. Helemaal geloofwaardig en bij de tijd. Een boek dat jonge spanningszoekers zeker zal aanspreken.

Schaak, Inge Misschaert
Eenhoorn, april 2013, 192 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789058388490


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.