logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Scary Harry – goede geesten leven langer, Sonja Kaiblinger

9789022330791[1]Scary Harry is de bijnaam van de Magere Hein. De Dood, zoals sommigen hem ook wel noemen, maar dat klopt eigenlijk niet, want volgens de boeken van Sonja Kaiblinger zijn er meer skeletten in een lange cape met een zeis die geesten vangen om ze naar het hiernamaals te halen. Soms zijn ze echter te laat, en dan blijven deze geesten ‘spoken’ in onze wereld. Daar weet Oscar alles van. Oscar is eigenlijk een heel gewone jongen, die in een huis woont waar van alles gebeurt. Sokken verdwijnen, eten verdwijnt spoorloos uit de koelkast… gelukkig weet Oscar hoe dat komt, want hij is de enige die geesten kan horen en zien. Het komt namelijk door hun drie huisspoken, die er al jaren lang wonen. Inmiddels heeft Oscar een hechte vriendschap met de drie geesten gesloten, alsook met Scary Harry, zoals het vriendelijke skelet Harold zich het liefst noemt. Maar er is weinig engs aan Harold, hoor! Het is eigenlijk een heel zachtaardig skelet. Niets om bang voor te zijn! In dit tweede boek over Scary Harry en Oscar gebeurt er iets raars: de stad wordt overspoeld door spoken! En die zijn niet altijd even vriendelijk en aardig, zo blijkt. Oscar is naarstig op zoek naar Harold, maar die blijkt uiteindelijk met vakantie te zijn geweest. Lekker dan! Ondertussen blijven de geesten maar verschijnen. Oscar en zijn vriendin Emily vermoeden dat het iets te maken heeft met zijn overleden oom Archibald, die blijkbaar onderzoek deed naar geesten. Tenminste, dat ontdekt het tweetal nadat ze een geheime kluis ontdekken die van Oscars oom is geweest. Daarin staat omschreven hoe hij de geesten heeft onderzocht, en hoe hij ze heeft kunnen zien. Maar zorgen die boeken en spulletjes ook voor een oplossing voor al die geesten in de stad, of zijn ze juist het probleem? Scary Hary – goede geesten leven langer is het tweede boek over deze zachtaardige magere Hein. Het is een leuk en grappig boek, dat soms ook wel een beetje spannend kan zijn. Het gaat natuurlijk al over spoken en geesten, een onderwerp dat niet alle kinderen in de koude kleren gaat zitten. Gelukkig is er ook genoeg te lachen, vaak ook door het pratende vleermuisje Vincent, dat wel heel wereldwijs is en ook wel een tikkeltje brutaal. Door het boek heen vind je kleine pentekeningetjes die het verhaal ook wat vrolijker weten te maken. Houd jij wel van een beetje griezelen maar vind je een echt spannend boek toch te ver gaan? Dan zijn de avonturen van Scary Harry echt een aanrader.

Informatie

Scary Harry – goede geesten leven langer, Sonja Kaiblinger
Illustrator: Fréderic Bertrand Manteau, 225 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789022337091

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.