Recensie: Saving Santa, Entertainment One


saving santa blu rayDe kerst staat weer voor de deur, en dat betekent dat miljarden kinderen op de kerstman wachten. Hij heeft zijn werkplaats op de Noordpool, waar een enorm leger aan elfen het hele jaar door bezig is met de voorbereidingen. Iedere Elf heeft zo zijn plek, maar of ze daar nu zo blij mee zijn? Zo is er de elf Bernard, die de poep van de rendieren mag opruimen. Niet echt dankbaar werk. Zeker niet als je bedenkt dat hij graag nieuwe dingen uitvind. Zijn grootste wens is om bij het eliteteam van de Kerstman te mogen horen, die zorgdragen voor alle nieuwe uitvindingen en strategieën. In Saving Santa kan – en moet – hij zichzelf wel bewijzen, om het Kerstfeest te redden. In de 3D tekenfilm Saving Santa (real 3D, als je zo’n 3D-televisie hebt, maar je kunt ‘m ook gewoon bekijken op een normale televisie) loopt het kerstfeest namelijk gevaar. Een transportbedrijf wil namelijk dolgraag het geheim van de Kerstman weten: hoe krijgt hij al die pakketjes in 1 nacht bezorgd? Gelukkig blijkt de Noordpool goed beschermd. Hoewel… die bescherming laat het even afweten, doordat één van Bernards uitvindingen kortsluiting veroorzaakt. Het is nu aan hem om het Kerstfeest te redden, en de kerstgedachte weer terug te brengen bij hen die het missen. Saving Santa is een grappige film, die in een cartooneske stijl is ontworpen. Ronde vormen, zachte kleuren en soepele bewegingen zorgen voor een sfeervol en lief plaatje. De bewegingen van de elfen en de gezichtsuitdrukkingen hebben echter niet zo veel aandacht gekregen als ze verdienen, en daardoor ziet het er wat oud uit – we zijn inmiddels zo verwend met computergeanimeerde tekenfilms! In de Nederlandse voice-ocer wordt de stem van Bernard – die in een constante staat van paniek en stress lijkt te zijn – regelmatig overstuurd waardoor er een beetje ruis ontstaat. Een makkelijke manier om een ‘rauw randje’ aan diens stem te krijgen, maar het komt een beetje te vaak voor om nog effect te hebben. Ook het inspreken is weinig inspiratievol gedaan. Voor kinderen goed genoeg, maar volwassenen zullen wat dat betreft eerder kunnen genieten van de originele Engelse versie.

Informatie

Saving Santa, Entertainment ONe Tijdsduur: 83 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD (ca. 13 euro), Blu-ray (ca. 15 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.