logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Santa Maria Salsa Dip Chunky, Green Jalapeno Relish topping en Onion and Garlic Dip


santa mariaSanta Maria is in ons huis een vaste smaakmaker. Wij houden namelijk van het Mexicaanse pittige smaakje, en vooral het zelf kunnen samenstellen van je bordje is echt favoriet bij onze kinderen. Wel of geen sla, sausje kiezen, kaas d’r over, crème fraiche of niet… je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. En dankzij de drie nieuwe producten krijgt het Mexicaanse sfeertje nog een extra impuls!

Santa Maria heeft namelijk drie nieuwe producten geïntroduceerd die een milde smaak (soms met een pittig randje) toevoegen aan je maaltijd. De pittigste van de drie is wel de rijkgevulde Salsa Dip Chunky. Een grove salsa dip, met een pittige nasmaak. En een veelzijdige dip, die wij ook zonder aarzelen gebruiken in een tortilla! Maar je kunt er ook lekker mee dippen natuurlijk, met bijvoorbeeld tortillachips, of een tortillaschotel afmaken met deze zoet-pittige salsa. Maar ben gewaarschuwd: hij is best scherp!

santa maria-2Wil je een tandje subtieler en milder, dan moet je zeker de Santa Maria Onion and Garlic Dip proberen. Mijn oudste zoon vergeleek het heel terecht met een zachte variant van de Spaanse Alioli, maar dan minder zuur. De kleur van de saus heeft ‘m vast geholpen bij die conclusie, maar ook de smaak is wel vergelijkbaar. Maar dan zachter dus, voller en romiger. Een heerlijke afwisseling met de scherpe smaak van het Mexicaanse eten! De saus is glad en romig, met een heel uitgesproken smaak.

santa maria-3Voor over je gerechten en in de wraps of tacoschelpen kun je de milde Green Jalapeno relish gebruiken. Een relish waarbij ze bij Santa Maria eigenlijk niet helemaal weten in welk hokje hij het beste past: bij milde sauzen of bij de pittige? Voorop de fles staat ‘Mild’ vermeld, achterop staan de ingrediënten vermeld van de “pittige” saus. Wij vinden ‘m duidelijk in de categorie Mild vallen. En ja, natuurlijk zit er een pittig randje aan de Santa Maria Green Jalapeno Relish (d’r zitten tenslotte pepertjes in) maar erg scherp of overmatig pittig wordt hij zeker niet. Een heerlijk fris-pittige smaak, die je maaltijd mooi aanvult. En in een handige knijpfles, waarmee je makkelijk ‘klodders’ relish kunt laten vallen. Altijd leuk!

Let wel: deze sauzen en relish zijn na opening beperkt houdbaar in de koelkast. De dipsauzen zullen met één maaltijd wel op gaan, voor de relish moet je goed je best doen.

De nieuwe producten van Santa Maria zijn vanaf nu te koop in de supermarkten.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.