logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sandwiches, Daniel Lindeberg


Eigenlijk is het jammer dat wij in Nederland, dat toch bekend staat als een ‘broodland’ (’s ochtends als ontbijt, ’s middags als lunch en misschien zelfs wel ’s avonds bij het avondeten als bijgerecht?) zo fantasieloos omgaan met die connectie met brood. Je kunt er zo’n lekkere sandwiches mee maken! Gelukkig zijn er een aantal plekken waar je je goed kunt laten verrassen door bijzondere creaties: Daniel Lindeberg neemt je mee naar Stockholm, waar hij een bakkerij annex lunchroom heeft. In het boek Sandwiches laat hij zien hoe de creaties van Lindeberg Bageri och Konditori tot stand komen.

Alles zelfgemaakt

Dikke pluspunten verdient dit boek door te laten zien hoe je alle onderdelen van je sandwich zelf kunt maken, van de broodjes zelf (hey – het is wel een bakkerij waar je binnenloopt, he!) tot de mayonaise en sauzen, marinades en de verschillende onderdelen van je sandwich. Daar lees je praktische tips voor het maken van de perfecte pulled chicken, het maken van een goede marinade en de sublieme opbouw van een sandwich. Het maken van de broodjes is misschien wat heftig om iedere dag te doen, maar de praktische uitleg en stap-voor-stap instructies voor het maken van verschillende broodjes is zeker het uitproberen waard.

Variatie

Ik moet de kaaskoppen onder ons toch even teleurstellen: het lijkt erop dat Daniel geen fan is van de smaakmaker! Toegegeven, er komt regelmatig parmezaan voorbij (en in het hoofdstuk charcuterie ook wel wat andere kazen), maar daar houdt het wel op. Liever zoekt hij toevlucht tot vis en schaaldieren, varken, kip en charcuterie, hoewel er ook een aantal vegetarische sandwiches de revue passeren. Wat betreft de smaken reis je de hele wereld over, van Japanse wasabi tot Koreaanse kimchi, van een mediterraanse tajin tot natuurlijk een Zweedse variant met roomkaas, mierikswortel en dille.


Ga direct naar Sandwiches op BOL.com.

Recensie over Sandwiches

Waar veel broodjeszaken in Nederland elkaar telkens weer lijken na te apen, is het heerlijk om even over de grens te kijken wat ze daar tijdens de lunch voorgeschoteld krijgen. De sandwiches van Daniel Lindeberg zien er misschien wat donker gebakken uit, de ingredienten zien er bijzonder smakelijk uit! Tof is dat hij alle smaakmakers zelf in elkaar zet en je daar ook de recepturen voor geeft. Zo maak je een gezonde en smaakvolle lunchkaart voor jezelf: maak soms ook iets extra’s, zodat je de dag erop nog eens kunt smullen van je creaties! De instructies zijn helder en duidelijk, maar zijn wel steevast gebaseerd op de eigengemaakte flatbreads. Dat wordt toch kneden geblazen! Daarnaast had ik liever wat meer recepten gezien, en minder schets-achtige tekeningen en spread-vullende sfeerfoto’s.

Score: 7


Informatie

Titel: Sandwiches
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461433145
Prijs: 22.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.