logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sandisk Clip Sport mp3-speler


sandisk clip sport mp3Je kent het merk Sandisk vast van geheugenkaartjes en USB-stocks. Wat minder bekend zijn hun mp3-spelers, en dat is eigenlijk onterecht. De prijs-kwaliteit van de apparaatjes is namelijk heel erg goed. Toegegeven, ze zien er niet mega-hip uit, en ze hebben ook geen installeerbare Apps,  Bluetooth, gps of andere high-tech functies, maar wat ze moeten doen doen ze ook echt.

De Sandisk Clip Sport is zo’n eenvoudige mp3-speler. Het spelertje heeft een klein, vierkant kleurenschermpje, een grote Aan/uit-knop, vier cursortoetsjes, een OK-knop en een terugknop. Meer heb je ook niet nodig, natuurlijk.

Ook het afspelen gaat heel soepel en eenvoudig. Je zet de liedjes gewoon vanuit Verkenner op de speler. Daarbij kun je kiezen of het om muziek gaat, of een audioboek. Die kun je dus naast elkaar bijhouden. Ben je een boek aan het beluisteren, dan kun je tussendoor gewoon even een muziekje luisteren en daarna verder gaan waar je was gebleven. Naast de mp3-functies heeft de Sandisk Sport Clip ook een radiofunctie.

De muziek komt prima uit het spelertje. Je klemt hem makkelijk vast aan je kleding, zodat je er lekker mee kunt sporten. De muziek heeft goede middentonen en een prima bas. Erg goed is dat het volume nauwkeurig instelbaar is. Daarbij geeft de speler ook aan als je boven een bepaald decibelgetal komt, zodat je bewust kunt kiezen.

Als extra functie heeft de Sandisk Sport Clip een stopwatch aan boord. De acuu gaat 25 muziekurem mee, en je kunt het interne geheugen uitbreiden met een micro-sd geheugenkaartje. Lekker veelzijdig dus. Er zijn echter een paar nadeeltjes de benoemen. De knoppen missen een zekere klik, waardoor je geen feedback krijgt als je ze indrukt. Ook is de aan-uit-knop in het midden van de cursortoetsen geplaatst, en heel prominent aanwezig. Die bedieningselementen hadden zeker beter uitgevoerd kunnen worden. Ook zit het printplaatje in ons testexemplaar iets los de behuizing. Schud je ermee, dan hoor je het binnenwerk rammelen, alsof het los in zijn behuizing zweeft. Op de bouw van de behuizing zijn duidelijk kosten bespaard. Maakt dat een slechte speler? Welnee. Hij werkt prima, geeft een mooi geluid en heeft precies genoeg functies die je van een mp3-speler mag verwachten. Hen je niets op met een trendy merkje of gelikt uiterlijk, dan moet je de Sandisk sport clip zeker in je overwegingen meenemen. Je kunt daarbij kiezen tussen opslagcapaciteiten van 4GB tot 16GB. Dat is een hoop muziek! Clip Sport MP3, Sandisk Prijs: vanaf ca. 40 euro voor 4 GB


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.