logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Sammie en Nele in Artis, Nelleke de Boorder en Dick Matena

sammie en nele in artis

Sammie en Nele kennen we al van hun avontuur op rijm met de Poezenboot. In dit deel gaan ze samen met de opa van Nele naar Artis toe, de grote dierentuin in Amsterdam. En daar lopen ze heel langzaam en gestaag langs alle grote verblijven die er zijn. Dankzij de mooie tekeningen van Dick Matena, die erg duidelijk en sfeervol zijn, krijg je een mooi beeld van een drukbezochte dierentuin.

Ook Sammie en Nele in Artis is helemaal op rijm geschreven. Het zijn telkens korte stukjes tekst, die helder en concreet zijn. Bij ieder hok gebeurt er wel iets, en kunnen Samme, Nele en Opa iets van hun kennis delen. Zo vertelt opa bij de apen dat ze elkaar vlooien, wat ze eten, en zien ze hoe het kindje op mama’s rug meelift. Tot ze bekogeld worden met een appel. Ook bij de miereneters, kamelen, reptielen en uiteindelijk bij de giraffen – Neles lievelingsdieren – staan ze stil.

Sammie en Nele in Artis. Dat betekent leuke avonturen die herkenbaar zijn voor jonge kinderen. Dankzij de heldere illustraties zijn ze niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om naar te kijken. En – als je kind bekend is met deze dierentuin – ook herkenbaar. De tekst is vlot te lezen, en heeft een goed ritme. Daardoor zijn sommige zinnen wat gezocht of overbodig, maar dat zal de kinderen zelf niet hinderen. Een leuk boek!

Sammie en Nele in Artis, Nelleke en Boorder en Dick Matena
Kluitman, maart 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789020682823

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Heb je huisdieren, en zo ja: welke? Heb veel poezen gehad. Nu hou ik het bij de dieren uit mijn boeken…zoals het lieve girafje uit Sammie en Nele in Artis. […]

  2. […] de Boorder heeft met de serie over Sammie en Nele een geweldige manier gevonden om het Amsterdamse leven – op rijm – onder de aandacht […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.