Recensie: Samen kijken met Wannes, Kathleen Amant

samen kijken met Wannes

In dit gezellige boek kunnen peuters en kleuters de wereld van Wannes ontdekken. Wannes beleeft namelijk de leukste dingen, zo op een alledaagse dag. Op grote, kleurrijke platen staan grote tekeningen, waarop ontzettend veel te zien is. Wannes is bijna nooit alleen, en doet altijd leuke dingen. Naar de kinderboerderij, een verjaardagsfeestje (zijn eigen!), lekker in bad, naar de speeltuin… op de gehele plaat is ontzettend veel te zien. Herken jij Wannes steeds? De platen, gebeurtenissen en omgevingen zullen kinderen aanspreken en stimuleren tot vertellen en het beantwoorden van vragen. Het grote boek (A4+) is van stevig karton, en gevuld met harde lijntekeningen. De kleurcombinaties sluiten mooi op elkaar aan: hoewel er felle kleuren gebruikt worden oogt het als een geheel. Let wel: er staat geen tekst in het boek, het komt dus helemaal jou als begeleider aan!

Wannes is een ontzettend leuk en herkenbaar boek, dat kinderen altijd aanspreekt. Wannes heeft bovendien een grotere zus en een kleiner broertje, en komt in omgevingen waar kinderen graag zijn. Dat zal ze zeker stimuleren om te vertellen uit hun ervaringen, wensen, fantasie. Geweldig voor de taalontwikkeling van je kind vanaf 2 jaar, maar ook voor oudere kinderen (tot ongeveer 5 jaar oud) zal het leuk zijn om op de bank mee weg te kruipen. Lekker kletsen!

Samen kijken met Wannes, Kathleen Amant
Abimo, februari 2012, 16 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789059328297

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.