Recensie: Saar wordt grote zus, Pauline Oud


Saar wordt grote zus

Als er een kindje bijkomt in een gezin, is dat voor iedereen een grote stap. Zo ook voor Saar, een meisje dat ineens grote zus wordt. Ze wordt er van alle kanten bij betrokken: ze mag luiers verschonen, en meehelpen om de babu in bad te doen. Veel kinderen die er een broertje of zusje bijkrijgt, zal dat zeker voorkomen. Maar: hoe goed je ook je best doet, zo’n nieuwe rol in een gezin is wel even wennen!

Ook Saar wordt het op een gegeven moment te veel: ze mist de aandacht die normaal gesproken naar haar uitging. Als haar opa en oma dan meer aandacht hebben voor het nieuwe kindje, en hem alle cadeautjes geven, wordt het haar te veel, Gelukkig hebben papa en mama een groot cadeau voor haar in petto: een echt groot bed, voor een grote zus! Dat draagt zeker bij aan haar verantwoordelijkheidsgevoel, en het idee dat ze écht een grote zus is. Of het daar bij zal blijven, dat is natuurlijk altijd de vraag. Saar zal nog best haar moeilijke momenten kennen in de eerste maanden!

De prenten van het boek zijn zacht van kleur, en getekend met mooie, zwarte lijnen. De kleuren spreken kinderen zeker aan, en ook zeker het onderwerp. Vooral als er gezinsuitbreiding op komst is. In de voor-en achterkaft staan een aantal typische babyspulletjes, met een paar vragen die je jouw kind daarbij kunt stellen. Die zijn wel voor de hand liggend, maar tegelijk ook een goede steun in de rug om een gesprek op gang te brengen.

Saar wordt grote zus, Pauline Oud
Clavis, april 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044816815

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.