logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Saar en Jop praten over seksualiteit, Arjet Borger en Marieke ten Berge

9789033832161 Saar en Jop praten over seksualiteit

Hoewel je het niet zo zou zeggen, hebben ook kinderen vragen oer seksualiteit. Niet direct over de daad zelf, maar wel over de bloemetjes en de bijtjes: waar komen kinderen vandaan? Waarom zijn jongens en meisjes verschillend van elkaar? Veel ouders ervaren een gesprek over seksualiteit met jonge kinderen als een enorme opgave. Wat vertel je wel, wat vertel je niet? Moet je wel iets vertellen? Tja, daar ontkom je zeker niet aan, en je kunt kinderen ook op jonge leeftijd al heel wat zaken vertellen. Daarmee zorg je voor een goede basis, en bovendien Toch is iedereen het er over eens dat je niet pas met seksuele voorlichting kunt beginnen als kinderen tieners zijn. Maar hoe begin je, wat vertel je wel en wat niet?

Saar & Jop praten over seksualiteit is een prentenboek dat ouders en opvoeders helpt om met kleuters in gesprek te gaan over hoe een baby ontstaat en groeit in de buik. Het herkenbare verhaal brengt het onderwerp op een natuurlijke manier ter sprake. Het geeft basisuitleg in woord en beeld, maar laat veel ruimte voor ouders om het gesprek met hun kind op hun eigen niveau te voeren. De kijkplaten kunnen daarbij extra hulp bieden. Het is dan ook zeker geen expliciet boek over seks, maar over het houden van elkaar, en het wonder dat ontstaat in de buik van de moeder. Dit prentenboek sluit aan bij de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar. Het gaat in op de verschillen tussen mannen en vrouwen, de ontwikkeling van jongens en meisjes, en op de vraag hoe nieuw leven ontstaat.

Saar en Jop praten over seksualiteit, Arjet Border en Marieke ten Berge
Ark Media, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789033832161


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.