Recensie: Rutger bakt, Rutger van den Broek

rutger bakt

Er zijn op televisie tal van programma’s waarbij koks en bakkers de strijd met elkaar aan gaan. Een van die programma’s is Heel Holland Bakt. Een wedstrijd waarbij amateurbakkers met elkaar strijden en kijken wie de meeste en beste resultaten uit een oven kan toveren. Een strijd tussen banketbakkers. Zoetekauwen, stuk voor stuk, met een oog voor schoonheid. En heel wat technieken in huis.

Heel Holland Bakt

Momenteel is er wederom een serie Heel Holland Bakt aan de gang, maar de vorige strijd is al lang gestreden. De winnaar? Rutger van den Broek. Een geweldige eer natuurlijk, waar de jonge Rutger terecht mee mag pronken. En… Een geweldige reden om met een kookboek te komen. Het resultaat, Rutger Bakt, ligt hier voor me. En eerlijk is eerlijk: het is om je vingers bij af te likken! Oogstrelende creaties komen per pagina voorbij, en het gros zal net zo lekker smaken als ze er uit zien – maar dat ligt natuurlijk aan jouw eigen bakkunsten.

De lekkerste zoetigheden

In Rutger Bakt legt de Beste Thuisbakker van Nederland je uit hoe je de lekkerste gebakjes, taart, koekjes, cakes, high teas en brood op tafel zet. In die volgorde. Het boek bevat in totaal 70 verschillende recepten, waarin heel wat verschillende technieken en trucs aan te pas komen. Ook vind je daar basisrecepten voor bijvoorbeeld Italiaanse meringue, banketbakkersroom, praline en meer. In ditzelfde hoofdstuk vind je ook manieren voor bijvoorbeeld tempreren en blindbakken, want je wilt natuurlijk wel dezelfde resultaten behalen als Rutger himself! Of dat lukt, dat is helemaal aan jou.

Rutger bakt, Rutger van den Broek
Carrera, april 2014, hardcover.
Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789048820153

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] het populaire televisieprogramma ‘Heel Holland Bakt’. Van zijn hand verscheen eerder Rutger bakt. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Wanneer hij niet als […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.