Recensie: Rustpunt, Gerieke van Til


rustpunt-gerieke-van-til-9789033816352-voorkant

Aan de hand van citaten uit de Nieuwe Bijbelvertaling neemt Gerieke ons even bij de hand om ons drukke leven te overdenken, en even een kleine pauze in te lassen. Want zeg eens eerlijk: leef je, of wordt je geleefd? De meeste mensen laten zich helemaal leiden door de dagelijkse sleur en beslommeringen, meegenomen door het ritme van werk, gezin en nachtrust, sociale verplichtingen en verwachtingen. Wanneer neem je echter eens tijd voor jezelf, om op adem te komen?

Het boek Rustpunt is een mooi vormgegeven boekje, speciaal voor drukke vrouwen geschreven. De vormgeving is sober, met blauw-grijze achtergronden waarin een kleurverloop is verwerkt. Steevast vind je op de linkerpagina het citaat, op de rechterpagina vertelt Gerieke haar interpretatie en overpeinzing aan de hand van dit citaat. Ze sluit af met een kort gebed.

Haar overdenking schrijft Gerieke in heldere, begrijpelijke taal. Haar overpeinzingen zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen, wat het erg leuk maakt. Daarin worden ook telkens de positieve kanten van het leven belicht, hoe negatief haar ervaring ook, hoe naar het citaat ook was. Wat een beetje storend is, zijn de laatste paar zinnen op iedere pagina. Ik snap dat niet iedereen evenveel ervaring heeft in het overdenken van hetgeen ze net gelezen hebben, daarvoor is onze samenleving inmiddels te vluchtig, te CTRL-Z en te Youtube, maar de vragen komen op mij soms wat belerend over.

Rustpunt, Gerieke van Til
Ark Media, oktober 2012, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789033816352

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.