Recensie: Rust in je hoofd, Donna Smallin

Heb jij het ook altijd druk? Zo druk, dat je vaak geen keuzes kunt maken, of misschien zelfs wel bang bent een keuze te maken? Of denk je iedere keer: had ik maar… en: wat als…? Niet doen! Er is zo veel moois, zonde om dat langs je heen te laten gaan! Er zijn natuurlijk genoeg manieren om je hier overheen te laten stappen, om je met de neus op de feiten te drukken en je voeten weer op de aarde te zetten, met je neus in de wolken.

Levenslessen

Dit boekje is er één van, en het combineert een flink aantal wijze levenslessen in korte, bondige tips en suggesties. Iedere tip is op z’n hoogst één pagina groot. Gezien het grote, prettig leesbare lettertype ben je d’r zo doorheen. De schrijfster zelf noemt het één-minuut tips, en daar heeft ze het bij het rechte eind. Tip na tip wordt gegeven, aan jou de ruime keuze om jouw eigen lijfspreuken eruit te vissen. Herhaal ze dag na dag, en je zult de veranderingen in jou en je omgeving snel waarnemen.

Veel tips

Het nadeel is ook het voordeel: er staan HEEL erg veel tips in: 500, zoals de kaft al meldt. Daardoor ontbreekt de flow een beetje, en komt het wat fladderig over. Of beter gezegd: de tips worden niet aan elkaar gepraat met een achterliggende theorie of filosofische onderbouwing. Als richtlijn kun je de hoofdstukindeling of de index achterin aanhouden, maar een pakje post-it bladwijzers bij de hand houden is wel zo prettig om nuttige, gave, bruikbare of verhelderende tips te markeren. Het boek zelf is klein, dik en duidelijk. Grote lettertypes in donkerblauwe inkt op witte pagina’s worden afgewisseld met heel grote letterypes, waarbij een belangrijk citaat of wijsheid op donkerblauw papier wordt geschreven. Leuk voor de afwisseling. De illustraties zijn summier en wat kinderlijk. Ze breken de hoeveelheid aan tekst prima.

Het boekje is een bron van wijsheid, en biedt zonder twijfel voor ieder wat wils.

Rust in je hoofd, Donna Smallin
Forte uitgevers, juni 2010, 282 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789058778758

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.