logo-liggend-wit-donkerblauw

Rumba Rups is een swingend balanceerspel


recensie-rumba-rups-2

Houd jij van een leuk geduldspelletje? Rumba Rups is een balanceerspel dat je geduld absoluut op de proef zal stellen. En de speregels zijn heel eenvoudig. De rups heeft zijn handen namelijk in vier rijen boven elkaar gehouden. Op iedere rij handen is plek voor een serie balletjes: je kunt het spel dus met vier personen spelen. Wat moet je doen? Jouw balletjes in de handen van de rups leggen – ieder op zijn beurt. Je begint bij de onderste handen, en gaat helemaal naar boven.

Easy peasy

Dat klinkt ontzettend makkelijk, een balletje in de handen van een rups leggen, maar schijn bedriegt! De rups is namelijk een swingend beestje en kan maar moeilijk stil blijven staan. De Rumba Rups blijft maar heen en weer wiebelen, wat het neerleggen van de balletjes al knap lastig maakt. Tot overmaat van ramp hoort er in de Rumba soms ook een flinke draai, die de rups ook niet overslaat. Pas op dat je daar niet een paar balletjes mee af stoot!

Geduld en opnieuw

Het zal dus meer dan eens voorkomen dat je een paar balletjes uit de handen van de rups stoot, waardoor je een flink stuk achteruit wordt gezet. Het is dan ook lastig te bepalen wie de winnaar zal worden. Aan de ene kant kan dat de oudste speler zijn, maar de kleinste speler is weer in het voordeel met kleinere handen… lastig, lastig. Zeker is wel dat je stalen zenuwen en een gezonde dosis geduld moet hebben. Wachten op het moment dat de handjes van de rups klaar staan voor je het balletje laat vallen is een geweldig advies.

Klaarzetten

De Rumba Rups is mooi groot om neer te zetten, maar is toch makkelijk in elkaar te zetten. Je kunt de rups met een enkele handeling op de basis zetten, waar ook plaats is voor de balletjes van de verschillende spelers. Ook de kop van de rups klik je zo op zijn plek. De allereerste keer dat je het spel speelt moet je wel even een paar stickers plakken: het gezicht van de rups en de vlinderstrikjes moeten wel op hun plek zitten! In de oranje basis zitten de batterijen en met een druk op het rupsknopje begint de rups al met swingen. Klaar voor de start? Go!

Informatie

Rumba Rups, Goliath Games
Prijs: 29,99 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 10-15 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Tamara v Bodegom avatar
    Tamara v Bodegom

    we hebben hem al een tijdje in huis. M’n dochter vond hem erg leuk en was echt superfanatiek! Ze wordt er nu te groot voor denk ik, want ze speelt het helaas niet meer. Maar voor de kleinere kinderen echt een aanrader!

  2. Bas avatar
    Bas

    Wat leuk om samen met mijn kleine zusje te spelen.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.