Rumba Rups is een swingend balanceerspel


Geplaatst

in

door

Tags:

recensie-rumba-rups-2

Houd jij van een leuk geduldspelletje? Rumba Rups is een balanceerspel dat je geduld absoluut op de proef zal stellen. En de speregels zijn heel eenvoudig. De rups heeft zijn handen namelijk in vier rijen boven elkaar gehouden. Op iedere rij handen is plek voor een serie balletjes: je kunt het spel dus met vier personen spelen. Wat moet je doen? Jouw balletjes in de handen van de rups leggen – ieder op zijn beurt. Je begint bij de onderste handen, en gaat helemaal naar boven.

Easy peasy

Dat klinkt ontzettend makkelijk, een balletje in de handen van een rups leggen, maar schijn bedriegt! De rups is namelijk een swingend beestje en kan maar moeilijk stil blijven staan. De Rumba Rups blijft maar heen en weer wiebelen, wat het neerleggen van de balletjes al knap lastig maakt. Tot overmaat van ramp hoort er in de Rumba soms ook een flinke draai, die de rups ook niet overslaat. Pas op dat je daar niet een paar balletjes mee af stoot!

Geduld en opnieuw

Het zal dus meer dan eens voorkomen dat je een paar balletjes uit de handen van de rups stoot, waardoor je een flink stuk achteruit wordt gezet. Het is dan ook lastig te bepalen wie de winnaar zal worden. Aan de ene kant kan dat de oudste speler zijn, maar de kleinste speler is weer in het voordeel met kleinere handen… lastig, lastig. Zeker is wel dat je stalen zenuwen en een gezonde dosis geduld moet hebben. Wachten op het moment dat de handjes van de rups klaar staan voor je het balletje laat vallen is een geweldig advies.

Klaarzetten

De Rumba Rups is mooi groot om neer te zetten, maar is toch makkelijk in elkaar te zetten. Je kunt de rups met een enkele handeling op de basis zetten, waar ook plaats is voor de balletjes van de verschillende spelers. Ook de kop van de rups klik je zo op zijn plek. De allereerste keer dat je het spel speelt moet je wel even een paar stickers plakken: het gezicht van de rups en de vlinderstrikjes moeten wel op hun plek zitten! In de oranje basis zitten de batterijen en met een druk op het rupsknopje begint de rups al met swingen. Klaar voor de start? Go!

Informatie

Rumba Rups, Goliath Games
Prijs: 29,99 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 10-15 minuten

Speelgoed koop je bij:

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s

Reacties

2 reacties op “Rumba Rups is een swingend balanceerspel”

 1. Tamara v Bodegom avatar
  Tamara v Bodegom

  we hebben hem al een tijdje in huis. M’n dochter vond hem erg leuk en was echt superfanatiek! Ze wordt er nu te groot voor denk ik, want ze speelt het helaas niet meer. Maar voor de kleinere kinderen echt een aanrader!

 2. Bas avatar
  Bas

  Wat leuk om samen met mijn kleine zusje te spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.