logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ruimteschip Aarde, Sander Koenen


9789048815562 ruimteschip aarde

Vierhonderd kilometer hoog boven de aarde, tussen de sterren en de planeten in het heelal, kijkt de Nederlandse astronaut Andre Kuipers vanuit een ruimteschip naar beneden. Hij ziet oceanen, woestijnen en bergen onder zich door glijden. Steden hangen ’s nachts als een spinneweb van lichtjes aan elkaar. Andre kan zijn thuisplaneet in een oogopslag zien. En van dat perspectief kun jij heel veel leren.

In Ruimteschip Aarde mag jij met Andre Kuipers mee op reis, daar hoog in de lucht. Je mag mee naar Rusland en Amerika voor spectaculaire astronautentrainingen en naar Kazachstan voor het mooiste vuurwerk dat je ooit hebt gezien. En dan door naar het internationale ruimtestation ISS. Want alleen tijdens een reis door de ruimte ontdek je de aarde zoals je die nog nooit hebt gezien.

Ruimteschip Aarde is een heel mooi en bovendien leerzaam boek. Het is eenvoudig en helder geschreven, en de foto’s en illustraties maken alles goed helder. De foto’s zijn onder andere gemaakt tijdens de ruimtereis van Andre Kuipers, en laten dus echt zien hoe het er in de ruimte aan toegaat. Zo leer je niet alleen heel veel over de aarde en de ruimte, maar doe je dat ook nog eens op een leuke manier! Door het boek heen staan bovendien een aantal leuke weetjes, en een superhandig ezelsbruggetje om de namen van de planeten eindelijk eens een keer zonder haperingen op te kunnen noemen.

Ruimteschip aarde, Sander Koenen
Moon, oktober 2012, 96 pagina’s, paperback.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789048815562


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.