logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ruimte voor jezelf, opruimen in geest en huis, Stephanie Bennett-Vogt


Soms heb je zo’n gevoel van onrust in je lijf. Zo’n onbestemd, rumoerig gevoel. Enige idee waar dat vandaan komt? Tja. Misschien omdat je niet alles helemaal op orde hebt! Want kijk eens om je heen: is je omgeving helemaal rustig en in evenwicht? Alles netjes aan kant en opgeruimd? Misschien wel op het oog, maar nét niet helemaal. Zo kan het ook zijn in je lichaam: je geest is een rommeltje. Die moet eens worden opgeruimd!

En het makkelijkst is het, zo weet Stephanie Bennett-Vogt, om die twee samen te laten gaan. Want door iets in het echt te doen heb je veel duidelijker voor ogen om het ook voor je gemoedsrust te doen. Met opruimen bedoelt Stephanie trouwens niet dat je met een vuilniszak of wat door het huis raast: nee, het gaat om kiezen, selectief zijn met je aandacht en dingen een plekje geven!

Zo weet Stephanie in Ruimte voor jezelf, opruimen in geest en huis oosterse wijsheden te combineren met de alledaagse levensstijl en vooral moderne gedachtes en leefwijzen. Het boek leest erg prettig en leuk: Stephanie combineert eigen ervaringen, vanuit de ik-vorm, met een theoretische uitleg en een paar opdrachten. Na deze opdrachten volgt bovendien een stukje evaluatie, om eens kritisch naar jezelf te kijken. Ruimte voor jezelf doet daarmee precies wat het doet, en op een leuke manier. Door de tijd voor jezelf te nemen ga je nauwkeuriger naar je omgeving kijken en beoordeel je jouw ruimte en omgeving: je maakt op alle fronten ruimte voor jezelf!

Ruimte voor jezelf, opruimen in geest en huis, Stephanie Bennet-Vogt
Gottmer, mei 2013, 248 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. ISBN: 9789401300773


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.