Recensie: Rudolph kookt, Rudolph van Veen

9789045206929 rudolph kookt

In het mooie en heldere kookboek Rudolph Kookt leer je de basis van het koken. Meesterkok Rudolph van Veen weet hoe hij de kooktechniek moet uitleggen en in stappen moet presenteren, en doet dit op meesterlijke wijze in dit standaardwerk voor iedere keuken. Doordat er bepaalde basiselementen worden weggelaten, die je veel ziet in beginnerskookboeken, is dit boek overigens ook perfect geschikt voor gevorderde koks, die graag de bekendste basisgerechten bij elkaar gebundeld willen zien.

Tips en trucs

In de recepten zelf geeft Rudolph tips en trucs om de beste resultaten te bereiken. Onder de ingrediëntenlijst vind je de benodigde voorbereidingstijd en bereidingstijd. Dat is even zoeken, die staat meestal onder de titel zelf. De gerechten zijn opgedeeld in categorieën, zodat je ook lekker kunt bladeren en zoeken: denk daarbij aan gevogelte, vlees, soepen, stamppotten, en natuurlijk nagerechten en gebak.

Haalbare gerechten om van te smullen

Naast de gerechten vind je ook een aantal basisrecepten, die je kunt gebruiken als inspiratie voor andere gerechten. De teksten zijn duidelijk en vlot geschreven, de foto’s zijn helder en om van te watertanden. Eindelijk eens geen hoogdravend kookboek met allerlei vreemde ingrediënten, maar gewoon een kookboek vol eenvoudige, eerlijke en haalbare gerechten om van te smullen! En om er voor te zorgen dat je geen rare gerechten gaat beloven die je niet kunt maken: achter in het boek vind je een kalender met daarop aangegeven alle groente en fruitsoorten! Ook vind je daar een temperatuuroverzicht voor het bakken en braden van vlees en gevogelte. Een geweldig boek, dat voor beginners de perfecte basis vormt en voor gevorderden een mooi verzamelwerk.

Rudolph kookt, Rudolph van Veen
Karakter uitgevers, maart 2013, 310 pagina’s, hardcover.
Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789045206929

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] twee jaar geleden kregen we Rudolph kookt toegestuurd voor een recensie. Nu hebben we het vervolg voor ons liggen, Rudolph kookt 2. In de […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.