logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rudolph kookt 2, Rudolph van Veen

Rudolph kookt 2

Ongeveer twee jaar geleden kregen we Rudolph kookt toegestuurd voor een recensie. Nu hebben we het vervolg voor ons liggen, Rudolph kookt 2. In de basis eenzelfde boek vol handige (basis)technieken en eenvoudige recepten, ook weer heel anders. In dit deel lees je bijvoorbeeld over bijzondere soepen, geweldige salades, rijst, pasta, vegetarische gerechten, vis, kip, puddingen, traktaties en een handige nieuwe categorie, die Rudolph Traybakes noemt: een soort ovenschotel zonder saus: alle ingrediënten op een bakplaat, die schuif je in de oven en na een half uurtje haal je een geweldig gerecht uit je oven! Wij zijn in ieder geval heel erg enthousiast over deze manier van koken.

Eenvoud

Door het boek heen vind je eenvoudige, doch heel bruikbare recepten waar je zowel een doordeweekse dag mee kunt vullen, maar die je ook zonder problemen gasten kutn voorschotelen. De recepten zijn eenvoudig te maken en vragen weinig heel ingewikkelde of moeilijk vindbare ingrediënten. Ieder hoofdstuk van Rudolph kookt 2 heeft bovendien een 5x-pagina, waarin op twee pagina’s vijf eenvoudige recepten staan vermeld. Het boek is zelf verder vrij eenvoudig vormgegeven. De recepten worden aangevuld met heel mooie kleurenfoto’s. De recepten staan stap voor stap uitgelegd, met een heldere ingredientenlijst, een lijstje met wat calorische informatie en natuurlijk de bereidingstijd.

Uitbreiding

Rudolph Kookt 2 is een boek op zich, je kunt het prima gebruiken zonder het eerste deel ook in je bezit te hebben. Heb je deel 1 al in  de kast staan? Heel goed! Dan vormt dit boek een mooie uitbreiding op je receptenlijst, met nieuwe tips en technieken van Rudolph van Veen himself. Kan niet mis gaan, iedereen kan koken! Wel is het jammer dat dit deel wat ruimer is opgezet. Je krijgt dus minder recepten en tips dan uit het eerste boek!

Rudolph kookt 2, Rudolph van Veen
Karakter uitgevers, 336 pagina’s, paperback.
Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789045205007


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.