logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rubik’s Void, Jumbo


rubik's void

Wist je dat mensen zich al 40 jaar buigen over het oplossen van de Rubik’s Kubus? En nog steeds is het zenuwslopende puzzelspel ongekend populair. Waar sommigen zich dagenlang kunnen pijnigen over het oplossen van zo’n kubus slagen andere mensen er in enkele seconden in… da’s ook niet eerlijk, wel? Het wereldrecord Rubik’s Kubus oplossen staat trouwens op naam van de 18-jarige Mats Valk. Hij wist de puzzel in slechts 5,5 seconden op te lossen! Maar zelfs Mats zal de Rubik’s Void uitdagend vinden. Die dobbelsteen bestaat niet uit 6×9 vlakjes, maar heeft een echt gat in het midden. En probeer dat nog maar eens intact te houden! Liever een andere variant? Wij probeerden al eerder andere varianten van de Rubik’s Kubus uit.

De bedoeling van de Rubik’s Void is om de zes ringen in hun originele staat te brengen. En volgens Jumbo moet dat mogelijk zijn…hoewel het ook ons nog niet is gelukt. Het nadeel van de Rubik’s Void is dat het nu eens niet mogelijk is om alle stickertjes los te stomen en weer terug te plakken… het middelste gat moet namelijk ook aanwezig zijn!

unnamed (2)

Rubik’s Void is een leuke variatie op de alom bekende kubus. Het gat is een grappig element, dat misschien wel een tot een steun kan zijn. Helaas voor de gemiddelde puzzelaar zal het oplossen de nodige uurtjes in beslag nemen. Maar het is ook gewoon leuk om mee te spelen en er gedachteloos mee te draaien. Wie weet komt het inzicht ineens tot je en zul je – net als Mats – de kubussen in enkele seconden kunnen oplossen. May the void be with you!

Rubik’s Void, Jumbo
Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 1. Speltijd: Vanaf 10  seconden tot 10 maanden

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.