logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rover gezocht, Udo Weigelt


Rover gezocht Het leesboek Rover Gezocht neemt je mee naar een magisch koninkrijk. In dat koninkrijk heerst koning Ignas. Hij heeft het maar wat makkelijk. Zijn Koninkrijk bestaat namelijk uit een enkel eiland, waar iedereen elkaar kent en een heel tevreden bestaan heeft. Dat is best logisch, aangezien er ongeveer evenveel mensen op het eiland wonen als er in de klas zitten. Iedereen is tevreden behalve wachtmeester Ravenhorst. Deze wachtmeester, die je zou kunnen vergelijken met een agent, heeft al helemaal niets te doen. Waarom? Simpel! Omdat rovers op het eiland zijn! En dat vind hij zo jammer dat hij er zelfs ziek van is geworden. Op het eiland woont ook de jonge Fin. Hij is een stalknecht, en bevriend met zo’n beetje iedereen op het eiland, dus ook met de wachtmeester. Met wachtmeester Ravenhorst heeft hij zelfs een heel speciale band. Wanneer Fin hoort dat de wachtmeester ziek is, trekt hij zich dat dan ook bijzonder aan. Hij besluit, tot groot ongenoegen van de prinses, in de wijde wereld op onderzoek uit te gaan en zelf een rover te gaan zoeken voor het eiland. Dat zou het probleem van de wachtmeester immers oplossen, want dan heeft de wachtmeester ook een doel in zijn leven. En dus gaat vinden wat, de wijde wereld in vol gevaren en magische wezens. Dat doet hij zonder al te veel voorbereiding, wat hem soms wel een beetje duur komt te staan. Ondertussen maakt op het eiland iedereen zich enorme zorgen om de jongen. Want hoe haalt vind het in zijn hoofd om in zijn eentje die gevaarlijke wereld in te trekken, een wereld vol draken, tovenaars en goudlibellen? Maar stiekem hopen ze ook dat film een echte rover vindt die op eiland wil komen wonen! Hoewel op dat de nodige problemen en onzekerheden met zich meebrengt… Rover gezocht is een verrassend boek over problemen die niet echt problemen zijn, over een doel hebben in je leven en natuurlijk ook over ware vriendschap. De paginagrote kleurenillustraties in het boek spreken erg tot de verbeelding en geven een extra dimensie aan het verhaal. De illustraties zijn eenvoudig en sober, maar doen prima dienst. Het verhaal zelf is een beetje stug geschreven. Vooral in het begin van het verhaal worden er nogal wat bijzinnen gebruikt, waardoor het lastig lezen is. Na de eerste paar hoofdstukken wordt het verhaal makkelijker leesbaar. Dan komt het verhaal ook echt goed op gang en is het een groot plezier is om te lezen. Door de vele grapjes en humor die in het boek verweven zijn is het ook voor oudere lezers een grappig en vermakelijk boek geworden.

Informatie

Rover gezocht, Udo Weigelt
Illustrator: Marieke Nelissen uitgeverij Lemniscaat, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789047706182

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.