logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rosti Mepal Loomm

loomm

De Rosti Mepal Loomm is een heel bijzondere bewaar-eetcombinatie. Het is een kunststof bakje, met aan ‘e’en kant een uitstulping. In het kunststof bakje past een keramiek schaaltje, dat je kunt afdekken met een kunststof deksel. Daardoor is dat schaaltje van keramiek ook prima te gebruiken als opbergschaaltje. Leg je de deksel andersom op het schaaltje, dan kun je de inhoud verwarmen in de magnetron. Handig! Is de inhoud warm, dan zet je het schaaltje in de kunststof houder, en kun je gaan eten.

Hapklaar

Dankzij de kunststof houder voelt het binnenste schaaltje niet heet aan. Je kunt hem dus rustig op tafel zetten, maar ook in de hand houden. Daarbij komt bovendien de uitstulping perfect tot zijn recht: daar leg je je duim bovenop, zodat de schaal rustig in je hand ligt, en je hem niet echt stevig hoeft vast te houden. Ideaal voor een restje dat je even voor de televisie wil opeten, maar ook in de zomer, tijdens een lekkere barbecue! Let er wel op dat de Loomm in het bijzonder geschikt is voor hapklare brokken. Je houdt het schaaltje namelijk met een hand vast, je hebt dus nog maar een hand over om je eten naar binnen te werken…

Loomm met keramische schaal, Rosti Mepal
Prijs: 14,99 euro

Er is ook een Loomm outdoor. Deze heeft een kunststof schaaltje in plaats van eentje van keramiek. Dat houdt de warmte iets minder lang vast, maar is wel weer een stuk lichter. Ideaal voor de barbecue of op de camping. De Loomm outdoor kost 9,99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.