logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rosti Mepal Fruitbox Campus – met fruitvorkje

Als je kind naar school gaat, krijgt het vast brood mee naar school. Zowieso als je naar de middelbare school gaat, maar ook op de basisschool wordt steeds meer gewerkt met een continurooster of blijven kinderen over. Als je even om je heen kijkt zie je allemaal brooddoosjes van het zelfde merk: Rosti Mepal – al sinds jaar en dag maker van oerdegelijke lunchtrommels.

Een goed teken, want vers brood dat zelf belegd is, is natuurlijk veel gezonder dan voorverpakte alternatieven. Een beperking zit hem vaak in het eten van fruit. Dat is namelijk niet altijd even handig mee te nemen: geplette bananen, gekneusde kiwi’s en appels, sinaasappels die lastig te schillen zijn in de korte lunchtijd die kinderen krijgen… met het overblijven van kinderen komt ook een extra stukje verantwoordelijkheid bij jou als ouder om kinderen te voorzien van de nodige vitaminen, en daar voorbereidingen in te treffen door je kind geschild en schoongemaakt fruit mee te geven. En dat kan heel veilig in de Rosti Mepal Campus Fruitbox – met vorkje, voor die glibberige stukjes banaan, kiwi, mango of perzik.

De Campus Fruibox heeft een inhoud van ongeveer 250 ml, een mooie hoeveelheid. Daar past een kleine appel in, als je hem in stukjes snijd. In parten is het ons nog niet gelukt. Het fruitbakje is dan ook ideaal voor kleinere fruitsoorten of fruit dat je in stukjes snijd. Vandaar natuurlijk ook het meegeleverde vorkje!

De Fruitbox dicht je af met een zacht-kunststof deksel, die de inhoud lekvrij afdekt. Het vorkje kan in het bakje bewaard worden, maar kun je natuurlijk wel los meenemen. Anders wordt het maar een plakkerige bedoeling! Handig is dat het bakje in de Campus Midi past. We hadden hierbij wel graag gezien dat het bakje wat netter in de broodtrommel past: de afgeronde zijkanten van de broodtrommel worden bijvoorbeeld niet helemaal gevolgd, waardoor hij niet mooi aansluit. Maar welk kind let daar op in de pauze? Het past netjes, en de fruitbox neemt dan een halve broodtrommel in beslag. Perfect dus voor twee boterhammen en een gezonde fruitsnack!

Informatie

Campus Fruitbox, Rosti Mepal
Prijs: 4,99 euro

Je koopt deze producten direct op www.rostimepalshop.nl

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.