logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rolo en Crunch chocoladerepen

Er komen twee nieuwe chocoladerepen naar Nederland! Het bekende Rolo-karamelsnoepje komt in een heuse chocoladereep-uitvoering, waarmee je heerlijk kunt wegsmelten. Heb je liever een stevigere bite, dan kun je genieten van de Crunch tablet. Laat ze me je even nader voorstellen:

ROLO Tablet is gemaakt van romige melkchocolade met een vulling van een zachte en vloeibare karamel voor ‘smelters’, die ervan houden om langzaam te genieten. De chocolade is (wat chocolade bewaar je natuurlijk op kamertemperatuur) heerlijk zacht, en smelt lekker weg op je tong. De vorm van de reep is geïnspireerd op de herkenbare ROLO chocoladecups. In de cups zit de karamel opgeborgen, de hele onderkant is massieve melkchocolade. Een kleine beet in de cups zorgt ervoor dat de vloeibare karamel zich vermengt met de chocolade. ‘Smelters’ zijn geduldige genieters. En door te zuigen op chocolade met een zachte vulling kun je extra lang van de smaak genieten. Beide smaken komen helemaal tot hun recht. De consistentie van de karamel was wat minder stroperig dan we hadden verwacht. Dat is even wennen, omdat de smaak wél helemaal ‘karamel’ schreeuwt: een verrukkelijke combinatie met de zachte chocolade!

‘Bijters’ zijn de tegenhangers van Smelters. Ze eten chocolade omdat ze gewoon zin hebben in iets lekkers. Nu. Meteen. De Crunch tablet is een reep zachte melkchocolade, met daar doorheen verwerkt knapperige gepofte granen. De bovenkant is netjes glad, aan de onderkant zie je wat van de gepofte granen. Die granen zorgen voor een onmiskenbare crunch, een lekkere bite. Ondanks die bite proeft de reep heel erg luchtig. Het is bij de Crunch tablet vooral de chocoladesmaak die overheerst.

De ROLO tablet is overigens opgedeeld in tien makkelijk breekbare blokjes. Je hoeft niet bang te zijn dat de karamel er uit wegloopt, die zit netjes in het midden van ieder blokje opgeborgen. De Crunch tablet is ook makkelijk breekbaar in zes ‘reepjes’, waarbij je een mooie, grillige vorm hebt. Op ieder blokje staat een letter van de naam Crunch. Superleuk! En hoewel die verdeling wat oneerlijk lijkt kunnen we je verzekeren dat het niet aan de vorm ligt: als je ze netjes breekt zijn alle stukjes even groot.

Beide repen zijn vanaf november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 0,99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.