logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: RollerCopter, Air Hogs


Air Hogs RollerCopter

De RollerCopter van Spinmaster is een slimme variatie op de radiografisch bestuurbare helikopter. De lichte helikopter, zoals je die misschien wel kent, zit nu namelijk verpakt in een kunststof kooitje. Daardoor zijn de rotorbladen beschermd tegen schade. En alles in je huis natuurlijk ook tegen mogelijke schade van de snel draaiende rotorbladen!

Je bestuurt de RollerCopter met een grote robuuste afstandsbediening, die veel weg heeft van een gamecontroller. Daarin stop je 6 AA-batterijen, en kun je de helikopter via een kabeltje opladen. Eenmaal opgeladen (goed kijken naar de lampjes) en je kunt van start. Schakel eerst de helikopter in, daarna de afstandsbediening, en je kunt vol gas.

Op de afstandsbediening vind je twee handels, een draaiknop en een schakelaar. De functie van de schakelaar is simpel: daarmee zet je de afstandsbediening aan of uit. De handels is ook vrij duidelijk. Met de linker geef je gas (en dat is tegelijk vooruit en omhoog), met de rechter handel stuur je naar links of naar rechts. Met het draaiknopje kun je de helikopter een beetje bijsturen, bijvoorbeeld als-ie telkens een kleine afwijking heeft tijdens het recht vooruit vliegen.

Zoals ik net al zei (maar misschien heb je d’r overheen gelezen) heeft de heli maar één richting waar hij opkan: vooruit en omhoog. Tegelijk. Geef je een beetje gas, dan gaat de helikopter alleen maar vooruit. Hij rolt dan in z’n kooitje over de grond. Met de rechter joystick kun je ‘m dan naar links of rechts laten draaien. Geef je meer gas, dan gaat de RollerCopter vooruit én omhoog. Daarbij kun je – heel cool – ook tegen muren omhoog klimmen. Let wel op met het landen, daarvoor zul je de joystick zachtjes moeten loslaten. Niet helemaal loslaten, want dan knalt de RollerCopter ineens op de grond.

Voor het vliegen is het heel erg jammer dat je alleen maar naar boven kunt vliegen. Ik had graag een knopje gezien waarmee je de hoogte kunt bepalen, om vanuit daar vooruit en naar links/rechts te kunnen vliegen. Dat was een grote meerwaarde geweest. Voor nu is de dunne kunststof kooi echter al een hele aanwinst. Erg makkelijk, je hoeft veel minder voorzichtig te zijn! Doordat de kooi niet heel erg dik en zwaar is, kunnen de rotorbladen overigens wel nog tegen voorwerpen aankomen als je wat harder vliegt. De kooi drukt dan wat in, waardoor de rotorbladen toch in de knel kunnen komen. Tot nu toe (en we hebben ‘m flink getest) is er echter nog niets gesneuveld – niet uit onze kamer, en niets aan de helikopter. Pluspunten dus voor de RollerCopter!

RollerCopter, Air Hogs
Prijs: ca. 50 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.