logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rokfords Rattige Roddelpers, Geronimo Stilton

9789085922179 rokfords rattige roddelpersIn het deel 59 van de Geronimo Stilton-reeks, Rokfords Rattige Roddelpers, krijgen onze Geronimo en zijn krant de Wakkere Muis het knap lastig. Zijn aartsvijand, Ratja Ratmuis, weet namelijk telkens als eerste de smeuïgste nieuwtjes onder de poten van Geronimo weg te kapen! Hoe doet ze dat toch? Terwijl geen enkele andere krant de nieuwtjes te horen heeft gekregen, plaatst Ratje ze pagina groot op de voorkant van haar krant. Die verkoopt natuurlijk als de beste, want Ratja heeft de sappigste verhalen in haar krant staan. Geronimo vertrouwt het zaakje niet en gaat op onderzoek, samen met Thea, Pandora en Benjamin. Daarbij valt hem direct op dat Ratja een nieuwe medewerker had aangenomen op de Rioolrat, die vervelende dingen doet om haar concurrenten buiten boord te zetten…

Rokfords Rattige Roddelpers is weer een schitterend boek van de serie Geronimo Stilton. Deze keer is het bijna een thriller-achtig mysterie, omdat er echte misdaden gepleegd worden om het nieuwsblad maar te vullen. Gelukkig loopt het telkens met een sisser af, en gebeuren er geen echt vervelende dingen, en gelukkig komen Geronimo en zijn vrienden er op tijd achter om er een stokje voor te steken! Tijdens het boek kom je al aanwijzingen tegen, die duidelijk aan je worden gepresenteerd. Achter in het boek staan de oplossingen en verwijzingen van deze verschillende stukjes bewijs!

Zoals altijd is het boek gevuld met vrolijke, grappige teksten, die zijn aangevuld met verschillende lettertypes om bepaalde woorden kracht bij te zetten. Daardoor ziet iedere pagina er vrolijk en leuk uit, en is het voor kinderen soms zelfs een beetje puzzelen waarom dat ene lettertype nu juist bij dat woord is gekozen. De illustraties zijn grappig en verduidelijken het verhaal heel goed. Soms staan er kleine plaatjes in het boek, soms zijn ze paginavullend.

Rokfords Rattige Roddelpers, Geronimo Stilton
De Wakkere Muis, juni 2013, 113 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922179

 


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.