logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rode wangen, Herman van Veen

rode_wangen_isbn_9789043517683_1_1349747252

Het prachtige boek Rode Wangen staat vol oude en nieuwe verhalen van de hand van Herman van Veen. Denk daarbij aan Alfred Jodocus Kwak, waar hij echt mee is doorgebroken als kinderboekenschrijver, maar ook De Grote Beer, Colombine, Paltz de Kabouter en nog veel meer. Natuurlijk mogen Hermanus de Clown en Jan de Man ook niet ontbreken.

De verhalen zijn vlot geschreven, hoewel er regelmatig woorden voorbij komen met een dubbele betekenis, die de kinderen wellicht in verwarring zullen brengen. Ook wordt er zo nu en dan wat oubollige taal gebruikt, maar dat is niet zo verwonderlijk: sommige verhalen zijn al een dikke twintig jaar oud! De vormgeving is echter wel helemaal van deze tijd: de verschillende verhalen worden gescheiden door een donkerrode pagina met een leuk citaat. De illustraties zijn allen silhouetten van de hoofdpersoon, die tijdens het verhaal als achtergrond worden gebruikt. Erg chique! Jammer genoeg ontbreekt in het boek een inhoudsopgave: het is dus even zoeken naar dat ene verhaaltje, gedichtje of songtekst!

Bij dit boek zit een fris opgenomen cd met zijn beroemdste kinderliedjes, Opzij opzij opzij, Vandaag ben ik zo vrolijk, Spetter pieter pater, Pom Pom Pom, Onze hond en andere onvergetelijke versjes. Een leuke aanvulling op het boek!

Rode wangen, Herman van Veen
Uitgeverij Kok, oktober 2012, 158 pagina’s, gebonden paperback.
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789043517683


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.