logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Robotoorlog 1: Geheime Kracht, Rian Visser

robotoorlog 1 geheime krachtRobotoorlog 1: Geheime Kracht is het eerste deel van een spannende nieuwe serie, die zich ergens in de toekomst afspeelt. Het verhaal draait om het feit dat de wereld wordt vergeven door robots, die precies bepalen wat mensen wel en niet mogen doen. En wordt er niet geluisterd, dan grijpen ze in met harde hand. Maar het effect is duidelijk: niemand durft stappen te ondernemen, de robots zijn eenmaal té sterk. Denkt iedereen. Toch blijkt er een groepje mensen te zijn die genoeg kracht in huis heeft om de robots te verslaan: De Geheime Kracht.

Denny en Flint

De Robotoorlog draait eigenlijk om de jongens Denny en zijn jongere broertje Flint. Ze wonen al een tijd in een weeshuis. Zelfs zo lang, dat Denny regelmatig helpt met het verzorgen en bezighouden van de jongere kinderen. Als Denny en zijn vriend, Arion, ’s avonds over straat lopen, worden ze overvallen door een ‘Nepper’: een robot in mensvorm. Deze robot lijkt een oude man lastig te vallen. Een oude man met wie niet te sollen is, zo blijkt, want hij weet niet alleen die ene Nepper te vernietigen, maar ook de daarop volgende hulprobots. In zijn eentje, zonder wapens!

Geheime club

In de dagen daarna leert Denny ontzettend veel over de wereld om hem heen, en vooral over zijn eigen (overleden) ouders. Zij zaten namelijk ook bij deze verzetsgroep, die zich bezighoud met het beschermen van de mensen en het trainen in gevechtssport. Na lang wikken en wegen worden de oudere kinderen uit het weeshuis toegelaten tot de vechtschool. Maar er blijkt meer aan de hand te zijn: Danny blijkt genoemd te worden in een oude voorspelling – eentje die wel eens een grote verandering teweeg zou kunnen brengen. Maar daarvoor moet hij eerst stukken beter worden!

Conclusie over Robotoorlog 1: Geheime kracht

Robotoorlog lijkt een spannende serie te worden die in de toekomst afspeelt. De wereld ligt onder vuur: blijkbaar hebben ooit twee mensen ruzie gemaakt, waarbij er ééntje robots heeft ontwikkeld die zichzelf kunnen aansturen. Of toch niet? Er blijkt een geheime groep mensen te zijn die actief bezig is met vecht- en verdedigingssporten. Zij hebben de geheime kracht om zich te verzetten tegen deze machines. Denny en zijn jonge broertje Flint, maar ook een paar oude kinderen uit het weeshuis maken kennis met deze geheime club en besluiten zich in te zetten om de wereld te redden. Robotoorlog is vlot geschreven, met nu en dan een lastiger woord. Tussen het verhaal door leer je bovendien veel over de ideeën en termen van vechtsporten – cool!
Door:
Score: Robotoorlog 1: Geheime kracht krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Robotoorlog 1: Geheime kracht,
Book2Download, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789491647000. Prijs: 11.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.