logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leef je uit met je robot-aap: de Zoomer Chimp


recensie-zoomer-chimp-packshot-1

Je kent de Zoomer-dieren vast wel. Het begon allemaal met een robothondje, dat een beetje kon kwispelen, blaffen en een bot kon oppakken. Een jaar later werd het dierenpark aanzienlijk uitgebreid, met een kat, en zelfs een paar heel stoere Zoomer Dino’s. Inmiddels zijn we weer een stuk verder in de tijd, en heeft ook de ontwikkelafdeling van Spin Master niet stilgestaan. De nieuwste Zoomer dieren zijn slimmer en veelzijdiger dan ooit. Wij mochten met de Zoomer Chimp spelen: een echte mensaap in robotverpakking. Leker chaotisch, speels en onderzoekend, zoals je kent uit de dierentuin op lentedag.

recensie-zoomer-chimp-1

Rondrennen als een aap

De Zoomer Chimp is dan ook echt een aap. Dat zie je niet alleen, maar dat merk je ook in zijn geluiden en gedrag. Lekker fladderig, soms voorzichtig onderzoekend, maar ook soms wild rondrijdend op zijn apenwieltjes. Je moet namelijk weten dat de Chimp geen handen en voeten heeft, maar vier rubber wielen, waar hij redelijk wat grip op heeft – tenzij het echt een heel gladde ondergrond heeft. Hoogpolige tapijten houdt hij ook niet zo van – die draadjes gaan ‘m tussen de wielen zitten. Super leuk is trouwens dat de makers van de Chimp echt goed gekeken hebben naar het gedrag van chimpansees. Soms zie je hem met zijn voorarmen op de grond slaan, bijvoorbeeld, of een leuke buiteling maken. Combineer dat met de echte chimpanseegeluiden die de Chimp maakt, en je hebt een echte mini-aap in huis. Het verschil met bijvoorbeeld de Zoomer Dino is trouwens wel dat je hem niet kunt besturen. Er zit geen afstandsbediening bij!

Interactief

Het leuke aan de Zoomer Chimp is dat hij een stuk interactiever is geworden. Hij kan naar je stem luisteren en commando’s uitvoeren. En dat is natuurlijk wel heel erg cool! Je moet alleen langzaam en duidelijk praten, anders gaat het echt mis. Daarbij combineert de Zoomer Chimp alle high-tech snufjes van alle andere Zoomer-dieren: True balance, Voice command en True Vision. Dankzij de True balance kan de aap bijvoorbeeld op twee benen gaan staan – wat een enorme prestatie is natuurlijk! Komt hij per ongeluk verkeerd terecht? Dan maakt hij zichzelf weer in orde met een mooie koprol. Daarnaast heeft hij een nieuwe techniek. Het gezicht van de Chimp is namelijk van rubber gemaakt, en kan daardoor een beetje van vorm veranderen.  Hij kan gezichtsuitdrukkingen nabootsen! Hij is daar nog niet heel erg expressief mee, maar het begin is echt gemaakt. Je kunt direct zien hoe de aap zich voelt.

Op zijn kop geven

Om de spreekfuncties te gebruiken moet je eerst op de grote knop op zijn kop drukken. Dat is soms een beetje lastig, omdat de Chimp wel houd van wat apenstreken. Heb je de knop echter ingedrukt, dan lichten zijn ogen blauw op en kun je een stemcommando geven. Luid en duidelijk, rustig pratend. Daarmee kun je hem laten dansen, apentaal spreken, je volgen en nog veel meer. Al die functies doen prima wat ze moeten doen, hoewel het jammer blijft dat je eerst de knop moet indrukken voor hij een stemcommando kan uitvoeren.

Informatie

Zoomer Chimp, Spin Master
Prijs: 99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.