logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: RoboFish, Goliath


Zuru-Robo-Fish-Bowl-1-Fish-Playset-13430698-5

RoboFish is het nieuwste product van Goliath. Wat het is? De naam zegt het eigenlijk al: het is een robot, en een vis. Een robotvis, een mechanische variant van de gezellige goudvis. Maar omdat een goudvis niet bepaald tot de verbeelding spreekt, heeft Zuru er in dit geval voor gekozen om clownvissen en haaien van te maken. Op goudvisformaat, dat dan weer wel. De visjes zwemmen er op los, en blijven superlang in hun watergevulde kommetjes rondzwemmen. Hun achtervin beweegt net als normale vissen soms langzaam, soms snel. Door die beweging duiken ze soms, of stijgen ze een beetje. Zo lijkt het alsof ze altijd op zoek zijn naar een lekker hapje! De zijvinnen en rugvin bewegen niet.

De vissen werken op twee knoopcelbatterijen (er zitten er twee in de vis, en je krijgt er zelfs twee nieuwe bij geleverd) en hebben geen aan-uitknopje. Ze reageren namelijk op water. Zodra je ze in het water legt gaan ze door een ingebouwde sensor zwemmen. De hoogontwikkelde techniek zorgt dat ze zich heel realistisch in vijf verschillende richtingen kunnen bewegen. Je kunt de vissen in twee varianten verkrijgen: de clownvissen zijn verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw, groen en oranje, en de haaien, in de kleuren rood, grijs, groen en blauw. Er is ook een speelset verkrijgbaar, die bestaat uit een vissenkom met een clownvis en een extra set batterijen. Maar ze doen het natuurlijk ook prima in je oude, stoffige vissenkom op zolder, of zelfs in bad, in een vaas… tja, overal waar water in kan!

Clownvis, Goliath
Prijs: 9,99 euro, 19,99 euro voor de speelset

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.