logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Robo Turtle, Goliath games


robo turtle banner

Heb jij ook van die grappige Robo Fish in huis? Kleine robotvisjes, die op eigen gelegenheid rondzwemmen. Ze zijn voorzien van een flink aantal sensoren, waardoor ze recht blijven zwemmen, en ze weten op één of andere manier ook telkens om op het goede pad terecht te komen. Welnu, na de normale vissen, de led-varianten én de tropische- en piratenvissen is er nu tijd voor een nieuw bijzonder zeedier: de zeeschildpad. Hij mag onder de naam Robo Turtle door jouw aquarium of bad dobberen.

De Robo Turtle ziet er bijna levensecht uit, maar heeft twee grote rubber vinnen. Die bewegen in een gestaag tempo heen en weer, waardoor de schildpad vooruit komt op het water (of op het land, maar dan moet je schildpad wel nat zijn – hij reageert namelijk op water). De flippers zijn dus best sterk, aangezien het robotje zichzelf er mee kan voortbewegen. in het water heeft de schildpad een vast patroon met zwemmen, net als zijn vissenvrienden. Hij begint langzaam, gaat dan wat sneller, om even te wachten en respectievelijk met de linker- en rechtervin te bewegen om zo van richting te veranderen. Het lijkt daarom dat het schildpadje echt goed beweegt door het water, en een beetje aan het ontdekken is. Bijzonder is trouwens ook dat het schildpadje op de bovenkant van het water blijft. Ook al laat je hem diep in het water los, dan nog zal hij opstijgen om op het wateroppervlak te blijven.

De Robo Turtle is een geweldige aanwinst op het kleine robot-assortiment. De schildpad gaat wat minder snel dan de vissen, maar goed: het is ook een schildpad! Dan kun je geen speedboat verwachten natuurlijk. De vormgeving is heel erg leuk gedaan, de vinnen voelen een beetje zwak, maar blijken toch krachtig te zijn. Zeker in combinatie met het kleine aquarium is dit een heel leuke set.

Informatie

Robo Turtle, Goliath Games
Prijs: 12,99 euro, 29,99 euro voor de speelset

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.