Recensie: Rivella koolzuurvrij

rivella koolzuurvrij

Ik ben echt een fan van Rivella. Al jarenlang drink ik het regelmatig. Heerlijk. Lekker fris, zoet, sprankelend. Ik houd er van! Toen ik een mailtje ontving van de drie nieuwe varianten van Rivella Koolzuurvrij, trok dat natuurlijk meteen mijn aandacht. Daarbij viel ook direct op dat de drie varianten aangevuld zijn met een smaakje: Lemon, Peach en Pomegranate. Voor wie het interesseert: Rivella Koolzuurvrij bevat slechts 5 kCal per 100 ml.

Proeven maar

En dus schonk ik maar wat graag glazen vol met de nieuwe Rivella Koolzuurvrij. Mijn gezin mag daarbij ook meegenieten, want hoe meer meningen, des te beter. Gelukkig zorgt de toegevoegde smaak slechts voor een subtiel aroma en overheerst het niet. De peach is hierbij het zoetst, de pomegranate met vreemdst – de lemon-variant komt het dichtst bij de originele smaak in de buurt. Bijzonder en gaaf is wel dat de volle smaak van Rivella zo duidelijk naar voren komt. Het is net zo verfrissend als de normale versie!

Rivella-Koolzuurvrij-Doutzen-Selfie-2[1]Campagne met Doutzen Kroes

Een beetje vreemd, maar wel lekker. Dat kun je van zowel Rivella als van Doutzen Kroes zeggen. Nou ja – de een misschien wat vreemder, de ander wat lekkerder… wel werken ze al een tijdje samen. Zo ook voor Rivella Koolzuurvrij, waarbij ze beiden campagne voeren om even ‘uit de bubbel’ te stappen waarin we worden gestopt door de constante druk die we door de social media voelen. Je weet wel: alles moet ‘picture perfect’ zijn. het perfecte licht, de beste houding, de breedste smile… en waarom? Zodat anderen zien dat we het zo goed hebben? Geweldig dus dat er een Rivella zonder opsmuk is, zonder bubbels, maar ik vind het dan wel een beetje raar dat er een extra smaakje aan is toegevoegd!

Conclusie over Rivella koolzuurvij

Een Rivella zonder prik – dat klinkt als heel laffe frisdrank, maar gelukkig is de waarheid anders. Rivella houdt zich prima staande zonder bubbels. Drink hem lekker koud, dan is hij net zo verfrissend en dorstlessend. De toegevoegde smaken zijn heel subtiel aanwezig, maar je proeft ze wel. Onze voorkeur heeft de Lemon, met de Pomegranate op de tweede plek. Wij hebben ons zomerdrankje van dit jaar alvast gevonden!
Door: CooleSuggesties
Score: Rivella koolzuurvij krijgt 9 van de 10 punten.

Rivella is te vinden in het sappenschap in drie koolzuurvrije varianten: Lemon, Peach en Pomegranate. Behalve de smaken zijn ook de nieuwe flessen uniek; de 1-literfles heeft een vernieuwend design voor makkelijke schenkbaarheid en er is een handige 0,5-literfles voor onderweg.

UPDATE: Rivella Koolzuurvrij niet meer te koop

Sinds februari 2020 is Rivella Koolzuurvrij niet meer verkrijgbaar in de winkels. We hebben Rivella om de reden gevraagd: waarom is Rivella Koolzuurvrij niet meer te koop? Zij antwoorden:

“Wij willen je informeren dat alle koolzuurvrije varianten van Rivella sinds februari 2020 niet meer worden geproduceerd. De vraag naar deze producten is erg afgenomen. Hierdoor hebben wij moeten besluiten om deze producten uit ons assortiment te halen. Als smakelijk alternatief raden wij Crystal Clear koolzuurvrij, Sourcy Vitaminwater en/of Ranja Fruitmix aan.”

Welk alternatief vinden jullie het meest geschikt? 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

6 reacties op “Recensie: Rivella koolzuurvrij”

 1. Ingrid Juninck avatar
  Ingrid Juninck

  Graag reactie van Rivella, waarom de koolzuurvrij uit de winkeks en online is?

 2. Ria Hamerling avatar
  Ria Hamerling

  Helaas kan ik nergens meer de mitella kopen. Vond het heerlijk, een keer iets anders dan water. Hoop dat het wel weer in de winkel komt.

 3. gerardmiddelkoop avatar
  gerardmiddelkoop

  Waarom kunnen we geen rivella koolzuurvrij meer kopen

  1. John Janssen avatar
   John Janssen

   Ik heb kanker gehad en nu kam ik alleen rivella zonder prik verdragen drink normaal 12 flessen per week en nu kan ik ze nergens meer kopen ikan ik deze recht streek bestellen mvg John

  2. jan pieter venema avatar
   jan pieter venema

   Ik ben bang dat ze dat niet meer maken, Op de Rivella site vind je het niet meer helaas.

 4. Lieke Smit avatar
  Lieke Smit

  Ben geen fan van koolzuurhoudende dranken dus deze Rivella variant is echt iets voor mij!

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.