Recensie: Rituals thee Cool Dragon


Rituals’ witte thee is 100% puur & van exclusieve oorsprong. Pure witte thee staat bekend om de delicatie, zoete, zachte smaak en om haar gezondheidsvoordelen. Onze witte thee is zongedroogd, minimaal bewerkt en heeft meer antioxidanten dan enige andere thee. De delicate knopjes worden, net voordat het blad opengaat, met de hand geplukt; dit gebeurt slechts twee dagen per jaar.

Het ritueel:
Volgens een oude Chinese gewoonte schenk je als gastheer maar 7/10e deel van een kopje thee vol. De overige 3/10e is gevuld met vriendschap en affectie. Witte thee, ooit alleen bestemd voor de keizer in China, staat al meer dan 1200 jaar wereldwijd om zijn positieve invloed op de gezondheid. Voor de subtiele smaak van witte thee kunnen de jonge knoppen van de theestruik slechts een paar ochtenden in het voorjaar worden geoogst – als de dauw nog op de velden ligt en de knoppen nog net gesloten zijn. De zeldzame, zilverkleurige knoppen worden met de hand geplukt en in het zonlicht gedroogd. Rituals liet zich hierdoor inspireren en heeft het theeassortiment uitgebreid met Cool Dragon. Een pure witte thee met een fris, fruitig karakter. De prachtige gedroogde ingrediënten maken Cool Dragon alleen al heerlijk om naar te kijken. Een exclusieve thee waarmee je jezelf (en je gasten) echt verwent!

Rituals Cool Dragon thee is natuurlijk verpakt in hun aloude piramidevormige zakjes. Want hoewel er pas onlangs reclame wordt gemaakt door andere theemerken, gebruikt Rituals al sinds jaar en dag de voordelen van deze vorm. De thee zelf is dan ook erg aromatisch. Door de ingrediënten van enkel witte thee en fruit verkrijg je een heerlijk verfrissende smaak: zoet en zacht. De zakjes kun je overigens meerdere keren gebruiken, voordat de smaak helemaal vervaagd is, en kan het beste drie tot vijf minuten getrokken worden op een temperatuur van 70 tot 80 graden Celcius. Laat je theewater dus even afkoelen voor je het opgiet voor het beste resultaat. In een kopje moet je er voor waken dat je ofwel een grbruikt zakje neemt of niet te lang laat trekken, anders wordt de thee wat bitter. Gelukkig kun je makkelijk een hele pot zetten met een zakje thee, en kun je dus lekker genieten van een potje frisse thee. Het fijne van de thee is ook dat hij prima te drinken is bij lagere temperaturen, en ook verdund goed smaakt: ideaal voor kinderen, die dan ook helemaal weg zijn van de frisse smaak van deze thee.

Cool Dragon thee
Rituals. Prijs: ca. 9,90 euro. Inhoud: 20 zakjes.

Voor meer informatie: Ritualsshop

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.