logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rituals Hammam verzorgende rituelen voor mannen

Als man wil je ‘s ochtends lekker fris en fit wakker worden. Dat lukt niet altjid, maar dat hoeft de buitenwereld natuurlijk niet te zien. Thuis op een fijne manier opfrissen kan natuurlijk wel, en dat is bijna het zelfde. Een flinkje kop espresso of cappuccino om bij wakker te worden helpt enorm, maar een paar prettige en oppeppende doucherituelen doen ook wonderen. En bij die laatste kan het merk Rituals je zeker helpen. Met de Hammam-productlijn, bijvoorbeeld. Verfrissende basisgeuren van Eucalyptus zorgen meteen voor een flinke oppepper! Rituals over hun Hammam-serie: “De Hammam is één van de oudste reinigings tradities ter wereld. Deze authentieke stoombadervaring uit het Oosten zuivert zowel lichaam als geest en inspireerde ons tot het creëren van een moderne Hammam collectie voor thuis. Onze producten zijn verrijkt met verfrissende Rozemarijn en Eucalyptus die de huid reinigen, verzachten en verzorgen. Sluit je ogen en ervaar de warmte van je eigen Oosterse wellness ceremonie.”

rituals hammam hot scrubDe productlijn bestaat uit drie producten: al eerste is er een enorme pot Hammam Hot Scrubl op basis van puur zuiverend zeezout, verwarmende gember en natuurlijk de verfrissende eucalyptus. Je houd voelt weer helemaal zacht en fris aan, en de prikkelende ingrediënten zorgen voor een lekkere sensatie op je huid. Ondertussen doen de geuren ook hun werk – een geweldige boost voor na het werk! Het product was al een favoriet bij Rituals-fans, en is nu verkrijgbaar in een grotere verpakking. De Hammam Hot Scrub kost 18,50 euro voor 450 gram.

Rituals hammam body mudEen iets subtielere scrub is de Hammam Body Mud. Eucalyptus is ook hier weer de basisgeur, vermengd met mineraalrijke rhassoul klei. Dankzij die klei heeft de scrub niet alleen een verfrissende werking op je huid, hij verzorgd hem ook nog eens als geen ander. De klei werkt zelfs zo verzorgend, dat je hem als diep reinigend kleimasker zou kunnen gebruiken. De structuur van de Hammam Body Mud is heel fijn qua structuur. Je voelt bijna niet dat je aan het scrubben bent! Tot je het resultaat voelt, natuurlijk… Rituals Hammam Body Mud kost 10 euro voor 150 ml.

Rituals Hammam olive secret pasteWil je niet scrubben, of vind je het gewoon niet fijn? Dan kun je nog altijd genieten van de Hammam Olive Secret. Dit is een douchepasta: een dikke pasta, die bij het inmasseren veranderd in een zachte, schuimende en verzorgende zeep. De Olive Secret reinigt de huid, en bereid hem eigenlijk voor op het scrubben. De verzorgende werking van olijfolie maakt hem erg geschikt voor mannen met een droge huid, met ook hier weer eucalyptus voor een verfrissend effect. De pasta-substantie is echt even wennen, een beetje vreemd, maar zeker wel lekker. Je voelt je frisser dan ooit met deze drie items! De Hammam Olive Secret kost 8,50 euro voor 150 ml.

Kinderkleding koop je online bij:
Kixx Online | kinderkleding.nl | Kidscotton | littlecool.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.