logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Rijders van de Berk Action Dragons


De film Hoe tem je een draak 2 draait op dit moment in de bioscoop. Hoofdrolspeler van de film is de jonge viking Hikkie (Hiccup), die weet hoe hij draken kan temmen. Want dat wáren de grootste vijanden van de vikingen. Waarom? Eigenlijk omdat de vikingen de draken niet begrepen! Hikkie nam die tijd wel, en leerde al snel dat draken helemaal niet zo gevaarlijk zijn als ze denken. Hij leerde bijvoorbeeld een paar lessen, die hij graag met jou wil delen:

• De draak wil graag aangeraakt worden, dat is voor hem het teken dat de mens zijn of haar angst heeft overwonnen.
• Laat de draak regelmatig vliegen. Ook dat vinden ze fijn.
• Behandel de draak als een mens.
• Vertel hem verhalen, zodat hij zich geaccepteerd voelt.
• De draak is volledig te vertrouwen als je op zijn rug mag meevliegen.

en natuurlijk kun jij een eigen draak in huis nemen: een speelgoeddraak, wel te verstaan. Wij mochten er eentje temmen: Tandloos, de stoere race-variant. Hij kan ontzettend hard met zijn vleugels klapperen als je zijn achterpoten naar elkaar toeknijpt. Dat gaat een beetje stroef, en je moet Tandloos wel goed recht hebben (anders gaat één vleugel niet goed omlaag) maar stoer ziet hij er zeker uit. De voorpoten kun je draaien, zodat je hem rechtop kunt neerzetten, of juist een beetje in de aanvalshouding kunt laten staan. Bij zijn staart zie je goed hoe Hikkie hem heeft weten te herstellen. Natuurlijk mag het zadel niet ontbreken: Tandloos is er helemaal klaar voor!

Let wel: iedere draak heeft een eigen vaardigheid. Sommigen hebben batterijen nodig, andere Action Dragons niet. Onze tandloos bijvoorbeeld niet, maar er is ook de Standaard Tandloos Action Dragon die licht geeft: daar zit dan weer wél een batterij in. Naast 20 verschillende Action Dragons zijn er ook 13 verschillende Power Dragons (14,99 euro per stuk) en 25 verschillende Mini Dragons (5,99 euro per stuk)

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.