logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Rift, PC


Het bespreken van een MMO is lastig. Niet moeilijk of vervelend (nou ja, dat is natuurlijk afhankelijk van het spel) maar het duurt even voor het spel op gang is gekomen: het is een tijdrovend klusje! Maar uiteindelijk komt het er dan toch van: de stekker moet er toch eens eventjes uit. Om even kort te gaan: Rift is een game waar ik wat dubbel tegenaan kijk. Het spel is gesitueerd in een fantastisch vormgegeven en fantasierijke post-apocalyptische wereld, waarin je mag terugkeren. Je wordt weer tot leven gewekt, waarbij je zelf mag kiezen of je terug wilt komen als magiër, krijger, dief of klerk. Niet veel bijzonders. In een soort ’tutorialwereld’ mag je jezelf de technieken en acties eigen gaan maken. Veel mensen zullen deze missies als saai en fantasieloos ervaren, aangezien het de standaard queestes betreft (dood x wezens, zoek een bepaald item). Na een flink aantal opdrachten mag je door naar de volgende wereld, waar weer een nieuwe reeks missies op je ligt te wachten, en ga zo maar door.

Hoewel het spel originaliteit uitstraalt qua omgeving is het wat betreft missies wat aan de langdradige kant, wellicht voor sommigen zelfs saai te noemen. Tot op heden ben ik pas een paar redelijk originele missies tegengekomen. Het licht natuurlijk aan je voorkeur, en ik ben wel het type dat dit soort opdrachten leuk vind en plezier beleef aan het jezelf verbeteren door midden van de steeds moeilijkere missies. Het leuke is namelijk het klassensysteem van dit spel: je kunt je karakter iedere kant opbuigen die je maar wilt, ongeacht het karakter dat je in eerste instantie hebt gekozen. Toegegeven, je personage heeft zo zijn sterke en zwakke punten, maar deze kun je nog extra versterken door eigenschappen uit de andere klassen: tijdens het spel verzamel je namelijk zielen, die je personage sterker maken. Deze zielen bestaan uit deze vier karakters.

Naast deze basis is er nog veel meer te doen in Rift: zo worden dorpen regelmatig aangevallen door vijandige troepen, die vervolgens verdedigd moeten worden, je kunt kunstvoorwerpen verzamelen, waarmee je geld, ervaringspunten en bijzondere items kunt verdienen, en er zijn dagelijkse veilingen en natuurlijk gilden waar je je bij kunt aansluiten. Al met al een erg leuke en vooral verslavende game. Ik ben benieuwd wat World of Warcraft-fanatici er van zullen vinden!

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.