logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ridders van Fantasia 3: het ontwaken der reuzen, Geronimo Stilton

het ontwaken der reuzenNa de Kronieken van Fantasia hebben de dappere ridders een eigen plekje gekregen in de verdediging van Fantasia, en daarmee ook nog eens hun eigen boekenreeks: De Ridders van Fantasia 3, waarin de ridders, onder leiding van generaal Dappart, het rijk verdedigen tegen de gevaren van buitenaf. In dit derde deel krijgen ze te aken met een heel geduchte tegenstander, de Spinnenkoningin, die drie grote bondgenoten op het oog heeft. De reuzen Geoferne, Aeromante en Marnival, ofwel de Reus van het Land, de Reus van de Lucht en de Reus van de Zee. Deze reuzen zijn honderden jaren geleden opgesloten in hun kasteel en in een diepe slaap gesust.

De Spinnenkoningin heeft echter het geheim achter de reuzen ontdekt, en weet hoe ze de betovering moet verbreken. Hoofdpersoon van De Ridders van Fantasia is Karis, een wolkenelfin die na het verlies van haar draak Zilvervleugel van de ridderacademie is afgestapt. Zij merkt als eerste de aanval van de Spinnenkoningin, Harpij en haar handlangers op en weet naar de ridderacademie te vluchten. Daar wordt ze opgevangen door generaal Dappart en Stellarius, de aartsmagiër, en sae met de ridders Alena, Zordan en Alquin gaan ze over tot de aanval. Zijn ze echter op tijd om de Spinnenkoningin te stoppen?

Dit derde deel van de Ridders van Fantasia, Het ontwaken der reuzen, is een ontzettend spannend boek. Het volgt de eerdere delen wel op, maar is ook als losstaand boek te lezen. Het verhaal is goed en vlot geschreven, en heeft een mooie opbouw. Door het boek heen staan pentekeningen als illustratie van de belangrijkste personen en gebeurtenissen. In de randen van de pagina’s staan sierlijke krullen ter illustratie. Ieder hoofdstuk heeft een mooie, sierlijke beginletter, zoals je die ook bij middeleeuwse boeken ziet. Erg sfeervol!

Informatie

Ridders van Fantasia 3: het ontwaken der reuzen, Geronimo Stilton

Illustrator: Danilo Barozzi
De Wakkere Muis, 360 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789085922834


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.