logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ridders en kastelen kleurboek, Usborne

ridders en kastelen kleurboek

De benaming Ridders en kastelen kleurboek klopt eigenlijk helemaal niet met de inhoud van het boek. Toegegeven, bijna het hele boek is in te kleuren, maar het is ook veel meer dan dat. Het geeft je kind namelijk een bijzondere kennis over het ridder-zijn. Wat waren hun tradities, hoe leefden ze, hoe zagen hun schilden eruit? Met tekst en afbeeldingen wordt deze informatie op een speelse manier aangeboden, waarbij kinderen terloops worden aangemoedigd hun eigen schild te ontwerpen, leren ze tussen neus en lippen door hoe ze een paar moeten tekenen, hoe je ridder wordt, en wat de verschillende onderdelen zijn van een kasteel: zowel de ommuren als de gebouwen die binnen de stadsmuren stonden.

Naast de tekst staan er ook genoeg paginagrote tekeningen, waarop stoere ridders staan afgebeeld. Deze kunnen natuurlijk worden ingekleurd. Daarnaast wordt er dus ook van het kind verlangd dat hij of zij zelf wat gaat tekenen, ontwerpen, en zelfs een ridderverhaal opschrijft op een oude perkamentrol. Een lekker veelzijdig boek dus, waar je urenlang zoet mee kunt zijn. De tekenstijl van het boek is gelijk aan die van de kaft: cartoonesk, met strakke lijnen, scherpe hoeken en een zelfverzekerde lijn. Reis mee in de tijd en ontdek allerlei interessante feiten en weetjes, en teken, kleur en doedel er op los!

Ridders en kastelen kleurboek, Usborne
Usborne, juni 2012, 32 pagina’s, paperback.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9781409545002

Lees ook eens: 1001 dingen zoeken: Ridders en Kastelen


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.