Recensie: Ridder Wiebe, Ruth Wielockx

ridder wiebe

Ridder Wiebe is eigenlijk helemaal geen ridder. De muis is, net als mensenkinderen, enkel verzot op riddertje spelen. Samen met zijn vriendinnetje Flanel wel te verstaan. Maar dan begint Flanel te dagdromen over echte ridders. Wiebe voelt zich bedreigt en is jaloers op de ridder – die misschien wel helemaal niet bestaat. Daardoor laat Wiebe zich opjutten om op een echt paard plaats te nemen. Het paard gaat er vandoor, en het tweetal komt in een echt en duister kasteel terecht. Het begin van een spannend avontuur. Is de bang aangelegde Wiebe daar tegen opgewassen, of blijkt hij toch meer ridder te zijn dan hij eigenlijk denkt?

Het boek Ridder Wiebe is een vrolijk getekend prentenboek. De muizen zijn redelijk driedimensionaal geschilderd, maar steken schrik af tegen een vlakke achtergrond. Door het boek heen vind je afgesneden pagina’s, waardoor je eenzelfde omgeving in een ander daglicht ziet. Opvallend is de vormgeving van het paard: het lijkt alsof Ruth een voorliefde heeft voor het edele dier.

Het verhaal zelf is weinig verrassend, maar wel erg lief. Wiebe laat zich telkens overtuigen en opjagen door het meisje. Hij zal zich niet laten kennen! Als Flanel dan uiteindelijk bang wordt, komt de dapperheid in Wiebe naar voren en blijkt hij Ridder Wiebe te zijn. Een grappig boekje over dapperheid, vriendschap en uitdagen.

Ridder Wiebe, Ruth Wielockx
Clavis uitgevers, mei 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044816396

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.