logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ridder Reijn en de gouden onderbroek, Giles Andreae en Korky Paul


9789026132902 Ridder reijn en de gouden onderbroek

Ridder Reijn en de gouden onderbroek gaat over het spannende avontuur dat Ridder Reijn beleeft om de gouden onderbroek van de koning terug te halen. Die is namelijk gestolen!

‘Mijn koninklijke onderbroek. Geroofd, gestolen, kwijt!
Zo kan ik mij toch zeker niet vertonen aan ’t ontbijt?’

De koning beveelt al zijn ridders de gouden onderbroek te zoeken. Ook Ridder Reijn wordt op pad gestuurd. Maar Ridder Reijn is pas zes en voor zijn leeftijd nogal klein. Kan híj de onderbroekenboef verslaan? Hij gaat op onderzoek uit, en staat al gauw oog in oog met de grote, gevaarlijke rover! Ridder Reijn en de gouden onderbroek is een spannend verhaal, dat helemaal op rijm is geschreven. Het verhaal heeft dan ook een mooi ritme en leest heerlijk voor. Het is wel wat onhandig dat het boek soms een kwart slag gedraaid moet worden, omdat de prenten hier om vragen. Daarnaast is het taalgebruik ook niet altijd even aardig ridders doden, en iemand aan een lans rijgen? Dat is niet bepaald praat die je snel aan je kinderen wilt laten horen. De tekeningen sluiten hier ook bij aan. Er is geen moeite te doen om het boek schattig of zacht te laten lijken: behaarde mannenbenen, monden met veel te veel tanden, uitpuilende ogen. Je kunt rustig zeggen dat het boek een geheel eigen uitstraling heeft.

Dat er liefhebbers zullen zijn voor dit verhaal is zeker waar. dankzij het vlotte verhaal en de spannende avonturen is het een leuk boek voor wat oudere kleuters. Vooral als ze zelf graag riddertje spelen of lekker ravotten is het ook nog eens een grappig verhaal om eens na te spelen! Pas wel op voor je onderbroek…

Ridder Reijn en de gouden onderbroek, Giles Andreae en Korky Paul
De Fontein, september 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789026132902


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.